Muntatge de fotos de primer pla de Carles Porta amb rostre seriós i, de fons, les instal·lacions de TV3
GENT

El nou projecte de Carles Porta lluny de TV3 ja té data: 27 d'octubre

Carles Porta ha sabut encarar amb èxit la seva faceta professional i ara s'enfronta a un dels nous reptes

Carles Porta, un dels periodistes més respectats en l'àmbit dels successos i crims, encara una nova aventura lluny de TV3. Recentment, ha presentat al FesTVal de Vitòria l'esperada segona temporada de Luz en la oscuridad. Aquest programa, un original de Movistar Plus+, arribarà a la plataforma el diumenge 27 d'octubre, després de l'èxit rotund de la primera temporada.

La nova temporada de Llum a la foscor oferirà quatre nous casos. Cadascú presentat en dos episodis que s'estrenaran de manera doble cada diumenge. Els casos que s'emetran són El descuartizador de Majadahonda, La confesión d'O Chucán, El crimen de los turistas i El churrero de Chiclana.

Durant la presentació, Carles Porta va expressar la seva connexió profunda amb el projecte, destacant un element comú entre els casos que es presentaran. "Hi ha un fil invisible que connecta els quatre casos de la nova temporada de Luz en la oscuridad, i aquest fil és l'amor. Al final, s'acaba enxampant els dolents per l'amor", va comentar Porta.

Imatfwe del periodista Carles Porta durant 'Crims

Carles Porta i un projecte de màxima qualitat

Tal com avancen des d'El Confidencial, Carles Porta també ha lloat la qualitat visual del programa. Així mateix, posat sobre la taula la possibilitat de continuar col·laborant en el futur.

"Si tot va bé, podem treballar durant molt de temps fent coses serioses. Té la qualitat més gran de true crime en aquests moments", apunta. Carles Porta assegura que l'equip ha treballat durant dos anys en la preparació d'aquests casos, emfatitzant que el seu enfocament cerca allunyar-se de la immediatesa i les audiències fàcils.

"Nosaltres fem grans vins, criances, reserves i gran reserva. El que fem al celler de Movistar Plus+ són vins que han madurat molt. Que es recorden, que estan estructurats, equilibrats", explica el català.

Paral·lelament, Carles Porta també ha reflexionat sobre la importància d'empatitzar amb les víctimes dels crims que presenten a Luz en la oscuridad. Segons el lleidatà, el seu equip sempre es posa a la pell de les famílies de les víctimes.

I tot això perquè “som una societat que li costa molt mirar amb afecte les víctimes”. "En aproximar-nos a aquestes persones ens adonem que han estat sols", confessa. Per la seva banda, Jorge Ortiz de Landázuri, Gerent d'Originals de No Ficció de Movistar Plus+, va destacar a la presentació la rellevància del gènere de true crime a nivell mundial.

Així com la necessitat de comptar amb una perspectiva adequada per presentar-lo a la plataforma. "Hem trigat molt de temps a fer aquest pas, però necessitàvem fer-ho amb Carles Porta, Goroka i True Crime Factory", ha apuntat.

Muntatge de Carles Porta i el poble de Tor

Una trajectòria més que consolidada

Amb aquesta segona temporada de Luz en la oscuridad, el canal busca consolidar-se com un referent en el gènere de true crime a Espanya. Tot això apostant per una narració madura, respectuosa i visualment impactant. Un estil al qual Carles Porta està més que acostumat després de triomfar a TV3 amb formats com Crims o Tor.

De fet, aquest darrer ha estat un dels seus èxits més sonats i pel que més reconeixement ha rebut. No hi ha dubte que Carles Porta ha sabut encarar de manera excel·lent la seva trajectòria i ara se'l reconeix en l'àmbit estatal. La seva manera de comunicar ha fet que tothom es quedi perplex davant d'una pantalla que explica una realitat crua que sembla ficció.

➡️ Gent

Més notícies: