Muntatge de fotos de primer pla de Malena Alterio amb rostre mig somrient, i Manuel Velasco i Concha Velasco amb rostre somrient

GENT

Malena Alterio, testimoni del moment més emocionant per a Manuel Velasco

Malena Alterio gaudirà en primera persona de la petita sorpresa que ha preparat l'Acadèmia del Cinema a Manuel Velasco

Malena Alterio gaudirà amb Manuel Velasco d'un moment emotiu: l'homenatge que està a punt de rebre l'actriu Concha Velasco. El pròxim dissabte, 10 de febrer, se celebrarà la XXXVIII edició dels Premis Goya.

Aquest any, el lloc escollit per l'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d'Espanya per a l'ocasió ha estat la Feria de Valladolid, ciutat natal de la 'Chica Yeyé'.

Tal com ha transcendit, la cerimònia més important per al cinema espanyol estarà presentada per tres grans figures del nostre país. Javi Calvo i Javi Ambrossi seran els encarregats, juntament amb Ana Belén, de conduir aquest esdeveniment cultural.

A més, com cada any, està previst que es duguin a terme diverses intervencions protagonitzades per alguns dels actors més representatius del cine espanyol. Tanmateix, el que tots estan esperant és el nou tribut que rebrà la mare de Manuel Velasco i que Malena Alterio podrà gaudir en primera persona.

El 2 de desembre passat, Concha Velasco va morir als 84 anys després d'una llarga malaltia. Motiu pel qual, des d'aleshores, diverses gales i esdeveniments culturals han volgut retre tribut a la 'Chica Yeyé'.

Muntatge de fotos de pla curt de Malena Alterio i Concha Velasco, totes dues amb rostre somrient
Malena Alterio serà testimoni de l'últim homenatge que rebrà Concha Velasco | GTRES, e-noticies.cat

Malena Alterio gaudirà d'un moment emotiu, un que també ho serà per a Manuel Velasco

Malena Alterio podrà gaudir en directe del nou homenatge que rebrà la mare de Manuel Velasco durant la pròxima gala dels Premis Goya. Un tribut amb què es recordarà tota la trajectòria professional de la 'Chica Yeyé'.

Ara bé, quan li han preguntat al vicepresident de l'Acadèmia del Cinema per aquest tema, ha decidit guardar silenci. Sense entrar en detalls, Rafael Portela ha assegurat que serà una petita sorpresa per a la família de Concha Velasco.

Foto de Concha Velasco al costat del seu fill Manuel Martínez Velasco somrient, en 2017
La mare de Manuel Velasco rebrà un nou homenatge | Europa Press

Per part seva, Fernando Méndez-Leite, director de l'Acadèmia, ha confirmat que aquest tribut estava previst que es portés a terme abans de la seva mort. Però, malauradament, no ha estat possible.

A més, durant la nit més important per al cinema espanyol, es repartiran les seves famoses estatuetes. Entre els candidats més repetits per aconseguir un d'aquests guardons hi ha Juan Antonio Bayona i Estibaliz Urresola.

Tots dos directors han triomfat als cinemes amb les seves pel·lícules, La Sociedad de la Nieve i 20 000 especies de abejas. Tot i això, no són els únics favorits d'aquesta edició. Actrius com ara Malena Alterio també apareixen com a favorites per emportar-se un d'aquests premis.

Malena Alterio posant somrient als Premis Feroç 2024
Malena Alterio és una de les favorites dels pròxims Premis Goya | GTRES

Assoliment que ha aconseguit gràcies a la seva gran interpretació a Que nadie duerma, llargmetratge dirigit per Antonio Méndez Esparza. Tanta repercussió ha tingut la seva interpretació que Javier Yuste, crític de cinema d'El Cultural, li va dedicar unes paraules.

“Una Malena Alteri que es menja la pantalla. En què està present des del primer a l'últim minut del film, sent convincent en tots els vessants que mostra el seu complex personatge”, recollia.

A més, durant una entrevista per a aquesta secció d'El Español, el director de Que nadie duerma va assegurar que l'actriu sempre va ser la seva primera opció.

“De seguida pensem en Malena Alterio com a protagonista, jo soc molt cinèfil, veig molta ficció i em meravellen els actors. M'agraden els còmics espanyols que són capaços de fer-te riure i plorar”, va assegurar Antonio Méndez Esparza. “Malena Alterio representa també aquesta tradició gairebé ancestral”.