La línia de successió després de Leonor: els altres 10 que poden arribar a regnar
Leonor i Sofia ocupen els primers llocs de la línia de successió
Avui és un dia especial per a la princesa de Leonor de Borbó i Ortiz. Més enllà del seu 18è aniversari, la princesa ha jurat la Constitució al Congrés dels Diputats, tal com va fer el seu pare, el rei Felip VI, el 30 de gener de 1986.
Tal com dicta l'article 57 de la Constitució espanyola, “La Corona d'Espanya és hereditària en els successors de S. M. Joan Carles I de Borbó, legítim de la dinastia històrica”.
Després de l'abdicació de Joan Carles I el 18 de juny de 2014, Felip IV va ser coronat com a rei d'Espanya, seguint l'article 57. En un futur, igual que va fer el seu pare, la princesa Leonor està destinada a ser la pròxima mandatària del país.
Tot i això, darrere de Leonor, altres membres de la família reial ocupen la línia dinàstica.
Segons la Carta Magna: “Seguirà l'ordre regular de primogenitura i representació, sent preferida sempre la línia anterior a les posteriors[…], en el mateix grau, l'home a la dona, i en el mateix sexe, la persona de més edat a la de menys”.
Els deu membres de la família reial que ocupen la línia de successió
Així doncs, després del rei Felip VI, en són deu les persones que ocupen la línia dinàstica.
Leonor de Borbó i Ortiz és la primogènita del rei i, per tant, la legítima hereva a la Corona. Tot i això, si els reis Felip i Letícia haguessin tingut un fill home, hauria calgut canviar la Constitució perquè la princesa hagués pogut regnar.
Després de la princesa Leonor, la segona a la línia de successió és la seva germana, la infanta Sofia de Borbó i Ortiz, que actualment té 16 anys. Pel que fa a la seva formació, la infanta Sofia s'està preparant de la mateixa manera que la seva germana Leonor, per si, en algun cas remot, hagués de ser reina d'Espanya.
La tercera, quarta i cinquena posició són ocupades per la infanta Elena i els seus fills, Felip Joan Froilà de Marichalar i Borbó i Victòria Federica de Marichalar i Borbó.
Si hagués existit la Llei Sàlica a Espanya, la primogènita del rei emèrit Joan Carles I hauria estat reina després de la seva abdicació. Tot i això, tal com dicta la Carta Magna, després del naixement de Felip VI, Elena de Borbó i Grècia, es convertia en la primera en la línia de successió, fins al naixement de Leonor i Sofia.
Froilà i Victòria Federica, malgrat ser presents a la línia de successió, cap dels dos acudirà avui a la jura de la Constitució ni al posterior dinar de la família reial.
En el cas de Victòria Federica, la influencer es troba de viatge al Perú i no pot acudir a la jura de la Constitució. Per la seva banda, Froilà, que està vivint a Abu Dhabi amb Joan Carles I, arribava diumenge passat a Madrid, per anar a la festa familiar per celebrar el 18è aniversari de Leonor.
Els darrers cinc llocs en la línia de successió directa a la Corona d'Espanya són ocupats per la infanta Cristina de Borbó i Grècia i els seus quatre fills: Juan Valentín Urdangarin i Borbó, Pablo Nicolás Sebastián Urdangarin i Borbó, Miguel Urdangarin i Borbó i Irene Urdangarin i Borbó.
Més notícies: