Muntatge d'Arévalo i Ortega Cano al carrer i amb ulleres de sol
GENT

José Ortega Cano va protagonitzar una polèmica amb Paco Arévalo que molts han oblidat

José Ortega Cano i Paco Arévalo van coincidir en un acte públic organitzat per VOX que va generar un gran enrenou mediàtic

José Ortega Cano va ser protagonista d'una polèmica que va congregar un gran nombre de figures conegudes. Entre elles hi havia Paco Arévalo, tristament mort el 3 de gener passat la seva casa de València.

La raó que va motivar que tant Ortega Cano com Arévalo coincidissin va ser un esdeveniment. Concretament, en un acte organitzat per VOX a Lloret de Vistalegre, Mallorca, el 2018.

José Ortega Cano i Arévalo, junts donant suport a VOX

José Ortega Cano va coincidir amb Arévalo fa uns anys en un acte que va generar un gran enrenou tant mediàtic com a les xarxes socials. L'extorero va ser un dels assistents a un esdeveniment que va organitzar VOX el 2018 a la localitat mallorquina de Lloret de Vistalegre.

La seva llarga trajectòria a les arenes va ser motiu suficient perquè el grup ultradretà liderat per Santiago Abascal volgués comptar amb ell. Es va tractar d'un dinar organitzat a favor de la tauromàquia, on no van faltar figures del toreig, per exemple, Ortega Cano o Vicente Ruiz el Soro.

Muntatge de José Ortega Cano amb els micròfons de la premsa i Arévalo amb una boina marró
Ortega Cano i Arévalo van ser criticats per donar suport a VOX | e-noticies.cat, Europa Press, GTRES

Amb la intenció de guanyar visibilitat a la societat, VOX va comptar amb el suport de nombroses figures conegudes com ara escriptors i humoristes. Arévalo tampoc no va voler perdre's l'esdeveniment, i així va brindar el seu suport al controvertit partit polític.

Després de conèixer-se la llista dels convidats a l'acte, el vidu de 'La más grande' va ser assenyalat pel seu suport a la formació política. Sobre la seva assistència, Ortega ha afirmat que només ha estat "una reunió d'aficionats a la festa dels toros".

Primer pla de José Ortega Cano als Premis Carrusel
Ortega Cano va justificar la seva presència a l'acte de VOX apel·lant a la seva professió | GTRES

"També n'hi havia uns de VOX i van expressar el pla que tenien per al futur, em va encantar sentir-ho", va afegir. Malgrat aquestes declaracions, el pare de Gloria Camila va assegurar no tenir inclinacions per "cap partit".

Arévalo també va protagonitzar un acalorat debat a les xarxes socials per la seva aproximació al partit d'Abascal. L'humorista mai no va ocultar la seva simpatia per VOX i van ser moltes les publicacions que va compartir a la coneguda xarxa social X.

De fet, va participar en nombroses protestes contra el Govern actual, mostrant la seva preocupació per la unitat d'Espanya.

Ortega Cano va ser molt més prudent que Arévalo davant les crítiques

El fet que Ortega acudís a un acte presidit per VOX no va passar desapercebut per als mitjans. En el seu cas, el vidu de 'La más grande' va apel·lar a la seva professió i a la defensa que el partit fa de la tauromàquia.

Ortega no va voler entrar en debats polítics, però va reivindicar la necessitat d'un grup que defensés les festes taurines. "El que cal fer és mirar per aquesta Espanya nostra en tots els conceptes", va explicar en una entrevista per a LOC.

Arévalo somrient amb americana i un mocador vermell a la butxaca
Arévalo sempre ha estat molt aficionat a la tauromàquia | GTRES

La mateixa opinió va tenir Arévalo quan va ser interpel·lat per la seva presència al dinar organitzat a Mallorca. "Els ideals que en conec em són afins", va comentar al mateix mitjà. "A hores d'ara no tinc el carnet del partit, però, de moment, aquest partit dona suport als toros i això m'agrada", ha ressaltat.

Fins aquell dinar, Paco no coneixia la formació d'Abascal. Des de llavors, va decidir donar suport al partit convençut dels ideals que representen, tot i que ho va fer de manera molt menys mesurada.

Les seves xarxes socials van començar a omplir-se de publicacions a favor de VOX i els seus seguidors no van trigar a qualificar-lo de "fatxa". Crítiques de les quals ell es va defensar d'una manera molt diferent de l'empleada per Ortega Cano.

Mentre el pare de Gloria Camila es va emparar en la defensa dels toros, Arévalo va anar un pas més enllà. "Estic cansat que em diguin fatxa, fatxa per ser catòlic i creure en Déu? Per no estar d'acord amb aquest Govern?", va publicar. "Per defensar la meva bandera i el meu país? Per cridar 'Visca el rei'?", ha afegit.