Muntatge de Jaume Peñafiel somrient amb una jaqueta de quadres i Carles III amb la capa i corona de rei

GENT

Jaime Peñafiel ens destapa qui ocuparà el lloc de Carles III durant una temporada

Jaime Peñafiel ens revela que el príncep Guillem no serà qui substitueixi temporalment el seu pare en les tasques representatives de la família reial

A E-Notícies ens hem posat en contacte amb Jaime Peñafiel després de conèixer que a Carles III li han diagnosticat càncer. Durant la nostra conversa telefònica, el comunicador ens ha confirmat qui serà la persona que substituirà temporalment el monarca britànic en alguna de les seves funcions.

Segons aquest expert en cases reials, "es remodelarà una mica la situació i hi haurà molts canvis" després que el rei comenci amb el seu tractament mèdic. Tant és així que el periodista està convençut que serà Camilla Parker Bowles qui assumirà per un temps “les tasques representatives de la família reial britànica”.

Muntatge amb Jaume Peñafiel amb unes ulleres a la mà i una corbata vermella i Camila Parker vestida de blau amb un barret
Jaime Peñafiel està convençut que Camil·la assumirà algunes de les funcions del marit | e-noticies.cat, Europa Press

Per això, quan li hem preguntat si creu que el príncep Guillem serà qui substitueixi temporalment el seu pare, Jaime Peñafiel ha compartit amb nosaltres la seva opinió personal:

"No, ara m'imagino que serà Camil·la, que a més regna per decisió de la reina Elisabet, qui assumirà les tasques representatives de la família reial, és clar".

D'aquesta manera, Jaime Peñafiel ha deixat clar que la reina consort comptava amb el vistiplau d'Elisabet II a l'hora d'assumir aquestes importants tasques institucionals.

Jaime Peñafiel ens destapa qui ocuparà temporalment el lloc de Carles III: "Camil·la assumirà les tasques representatives"

Jaime Peñafiel està convençut que Carles III dipositarà en la seva dona tota la seva confiança a l'hora de delegar-hi algunes de les seves funcions mentre se sotmet al tractament.

Tal com ha anunciat la casa reial britànica a través d'un comunicat, aquest dilluns el monarca "ha començat un calendari de tractaments regulars".

El rei Carles III seriós mirant fixament
A Jaime Peñafiel l'ha enxampat per sorpresa el diagnòstic del monarca | Europa Press

Durant aquest període, els metges encarregats del seu cas li han aconsellat “posposar les tasques públiques”. Funcions que, segons Jaime Peñafiel, seran assumides temporalment per la seva dona.

Ara bé, tal com han confirmat a través d'aquest escrit, el rei "continuarà duent a terme assumptes estatals i papers oficials com de costum".

No hi ha cap dubte que aquesta notícia ha enxampat tothom desprevingut, fins i tot Jaime Peñafiel. "És un mal moment per a la família reial britànica", ha confirmat a E-Notícies.

"A mi m'ha sorprès, un diagnòstic de càncer sempre és una sorpresa. Ha estat la pitjor notícia que ha pogut rebre la família reial britànica. A més, amb la consort també a l'hospital… És una mala ratxa".

Jaime Peñafiel opina sobre la decisió que ha pres Kate Middleton: "És una cosa molt íntima"

A més, des d'E-Notícies hem volgut aprofitar l'ocasió per fer a Jaime Peñafiel una pregunta més sobre la família reial britànica. Els darrers dies, ha sortit a la llum que Kate Middleton també ha hagut de ser intervinguda quirúrgicament per un problema de salut.

Tanmateix, al contrari que el seu sogre, la princesa de Gal·les ha optat per mantenir en secret el seu diagnòstic. Un gest pel qual ha estat molt criticada socialment.

Kate Middleton rient amb un vestit groc i un plat de plata a les mans
Jaime Peñafiel entén perfectament la decisió que ha pres Kate Middleton | Europa Press

Però Jaime Peñafiel ens ha deixat molt clar que entén perfectament la decisió que ha pres la nora de Carles III. "La cosa de la salut és una cosa molt privada i íntima".

A més, el comunicador considera que és "normal" que Kate intenti portar aquest procés amb discreció. Una decisió que no ha estat tan ben rebuda pel monarca britànic.

Segons ha recollit Ok Diario a la seva notícia, el rei ha optat per marcar distància amb la princesa, per així evitar "que es facin conjectures que puguin afectar la seva imatge".

Finalment, aquest expert en cases reials ha volgut fer una petita comparació entre tots dos casos. I encara que comprèn perfectament la decisió que ha pres la princesa, ha deixat clar que "Carles III és el cap de l'Estat i la seva salut és obligatòriament notícia".