Muntatge amb Irene Urdangarin i Victoria Federica juntes i Letizia amb el rostre neutre
GENT

Irene Urdangarin i Victòria Federica, unides per frenar els plans de Letícia

Irene Urdangarin ha arribat a un acord amb la seva cosina Victòria Federica que incomodarà la reina Letícia

La reina Letícia  prefereix que les seves filles siguin lluny de Victòria Federica perquè la influencer sempre és al centre de la polèmica. Irene Urdangarin ha decidit seguir els passos de la seva cosina, cosa que l'ha allunyada encara més de la monarca. De fet, Irene i Victòria s'han unit per frenar els plans de Letícia, que es nega a viure amb elles a La Zarzuela.

Irene Urdangarin volia estudiar a una universitat prestigiosa de Ginebra, però no va superar les proves d'accés. Va haver de canviar de plans i va decidir mudar-se a Madrid una temporada per treure's el carnet de conduir. És aquí on entra en joc Victòria Federica, qui li hauria presentat el seu suposat xicot.

Irene Urdangarin amb la cara seriosa parlant per telèfon i amb les celles arrufades
Irene Urdangarin vol tornar a Espanya | GTRES

Irene ha marxat de La Zarzuela, tot i que ha deixat clar que té intenció de tornar-hi abans que comenci Nadal. Segons el mitjà En Blau, compta amb l'ajuda de Victòria Federica, que està disposada a enfrontar-se a Letícia. La reina és conscient que la seva filla Leonor tornarà per aquestes dates a palau i vol que estigui tan poc exposada com sigui possible.

Si Irene s'instal·la a casa de la família reial, el focus d'atenció estarà posat en aquest punt i és justament el que Letícia vol evitar. També cal tenir en compte que la filla d'Irene Urdangarin no té cap mena de relació amb la princesa Leonor. Victòria Federica tampoc, però ella sí que ha intentat acostar-s'hi diverses ocasions.

Victòria Federica es planta davant dels plans de la reina Letícia

Letícia vol que les seves filles creixin lluny de la família del rei a causa dels escàndols que han protagonitzat en el passat. Tant és així que Leonor va estar tres anys sense veure el seu avi i es van retrobar a la seva festa d'aniversari. La reina ha accedit que Sofia s'instal·li en una part de La Zarzuela, però no vol veure per aquí Victòria Federica.

Muntatge de fotos de primer pla de la reina Letizia Ortiz i, al costat, dins d'un cercle, imatges de Victoria Federica i la princesa Leonor de Borbón
La reina Letícia no vol que Leonor tingui gaire contacte amb Victòria Federica | GTRES, Europa Press, e-noticies.cat

Aquesta actitud ha tingut conseqüències i Pablo Urdangarin ha passat a l'acció. Quan la casa reial el va convocar per assistir a la celebració privada que va organitzar Leonor per la seva majoria d'edat es va negar en rotund. També hi té molt a veure que Letícia no va deixar que l'estiu passat Pablo estigués amb la seva xicota al Palau de Marivent (Mallorca).

Primer pla de Victòria Federica de Marichalar mirant a càmera
Victòria Federica cada cop és més lluny de Leonor | GTRES

Irene i Victòria Federica gaudeixen d'una relació especial i cada cop estan més unides. Totes dues s'haurien il·lusionat, tenen moltes coses en comú i volen aprofitar el temps al màxim. La jove Urdangarin té pensat marxar a Cambodja al gener i desitja estar amb la seva cosina per Nadal, però Letícia s'hi resisteix.

Fonts properes asseguren que Victòria Federica sí que s'ha allotjat a La Zarzuela de manera puntual, però mai no hi ha viscut. El motiu? Ni Letícia ni el rei Felip hi estan d'acord.