Muntatge de Carles III al costat de Kate Middleton
GENT

La gran incògnita que Carles III es nega a respondre: quan veurem Kate Middleton

El rei Carles III encara no ha confirmat quan es produirà l'esperada reaparició de Kate Middleton

Han passat dos mesos des que Kate Middleton anunciés a través d'una gravació que pateix càncer. Des de llavors, amb prou feines han transcendit detalls sobre la salut de la princesa. La pregunta més repetida és quan reapareixerà la dona de Guillem d'Anglaterra, una qüestió que de moment el rei Carles III no sembla disposat a aclarir.

Concha Calleja, col·laboradora de Fiesta, explicava el cap de setmana passat que serà a l'agost quan Kate finalitzarà el seu tractament. Tot i això, segons sembla, la princesa de Gal·les es veurà obligada a tornar a passar per quiròfan abans que s'acabi l'any. "Crec que de moment a ella no la veurem, almenys fins que no estigui força més recuperada", apuntava la periodista.

Kate Middleton podria tornar a passar per quiròfan aquest any

Aquesta informació sobre l'estat de salut de la princesa arriba després del comunicat que va emetre la casa reial britànica dijous passat. Un missatge en què s'indicava que s'han vist obligats a cancel·lar l'agenda pública dels membres reals fins que passi el 4 de juliol. La rao de l'aturada és l'avançament de les eleccions del primer ministre britànic, Rishi Sunak, i que s'ha acordat per evitar desviar el focus de la campanya electoral.

El tractament informatiu de la malaltia de Kate contrasta amb aquell que s'ha produït amb la del monarca anglès. La institució va ser transparent amb la malaltia de Carles III, una cosa molt diferent del cas de la seva nora.

Fotografia de Kate Middleton mirant a càmera amb el rostre seriós durant un acte oficial a la ciutat de Londres (Anglaterra)

De fet, en un primer moment només es va saber que havia passat pel quiròfan per sotmetre's a una cirurgia abdominal. Diverses setmanes després es va donar a conèixer la veritable raó per la qual Kate Middleton va ser intervinguda. Una informació que va donar sentit a la desaparició de la duquessa de Cambridge de l'esfera pública.

Kate, durant la gravació que es va difondre al març, va demanar respecte a la seva privacitat durant el tractament. Una petició després que s'haguessin fet tota mena de conjectures sobre la seva desaparició, inclosa la crisi matrimonial.

Nombrosos rumors que van quedar eclipsats per la realitat a què posava veu i imatge la mateixa princesa. "Esperem que comprengueu que, com a família, ara necessitem una mica de temps, espai i privacitat mentre completo el meu tractament". Eren les paraules de Kate que van fer la volta al món.

El rei Carles III seriós mirant fixament

"La meva feina sempre m'ha brindat una profunda sensació d'alegria i espero tornar quan pugui. Però ara m'he de concentrar a recuperar-me del tot", explicava la mateixa Kate en aquell vídeo.

Sobre la seva reincorporació a la vida pública s'ha pronunciat el portal de notícies britànic Daily Beast. Aquest mitjà assegura que "el diari de Kate per a aquest any és buit. No hi ha res planejat, és possible que no aparegui en públic durant la resta de l'any".

Carles III manté silenci sobre la reaparició de Kate Middleton

En un principi es va parlar que tornaria als seus actes institucionals després de Setmana Santa. Ara bé, la realitat és que les previsions inicials no s'han complert. Aquestes afirmacions, que estarien contrastades per una font reial, vaticinen que caldrà esperar l'any que ve perquè es produeixi la reaparició de Middleton.

Algunes fonts, a més, apunten que la casa reial britànica podria estar preparant un nou comunicat. Un nou vídeo en què Guillem podria aparèixer amb la seva dona confirmant que el tractament mèdic continua amb bon pronòstic.

Primer pla de Kate Middleton

Mentre es coneixen dades noves sobre l'estat de salut de Kate, l'agenda reial britànica continuarà sense comptar amb la seva presència. En dates tan destacades com les curses d'Ascot o el Trooping the Colour, que tindrà lloc el dissabte 15 de juny, es tornarà a notar l'absència de la princesa.

➡️ Gent

Més notícies: