Muntatge de Pablo Urdangarin mirant a un costat i Felip VI somrient mirant a l'altre

El gest de Pablo Urdangarin amb el rei Felip abans de la seva última trobada

Pablo Urdangarin no amaga el que realment pensa de la situació

Pablo Urdangarin segueix acaparant titulars fins i tot en una setmana en què Leonor és la protagonista indiscutible de qualsevol esdeveniment relacionat amb la família Borbó.

El segon fill de la infanta Cristina continua endavant amb la seva carrera esportiva en què s'ha fet un lloc dins l'handbol professional. Pablo Urdangarin, quan el focus és en l'aniversari de l'hereva, ha deixat clar amb un detall el que pensa de la seva família.

El fill dels exducs de Palma no sap què és l'anonimat. El fet de portar un cognom com el seu comporta una sèrie d'inconvenients que el jove accepta de bon grat. Pablo va ser qui, després de conèixer-se la relació del seu pare amb Ainhoa Armentia, es va convertir en portaveu improvisat de la família.

Pablo Urdangarin ha deixat clar de quin costat està

Sempre amable i educat amb els mitjans, el jove manté el tipus malgrat la insistència dels reporters. D'una altra banda, el cosí de Leonor ha seguit els passos del seu pare en l'esport. Més enllà de polèmiques familiars, Pablo ha sabut mantenir-se al seu lloc fins i tot quan la situació era totalment incòmoda.

No obstant això, hi ha alguna cosa que delata quina és la seva postura i sembla ser tota una declaració d'intencions cap al seu oncle, el rei Felip. Pablo juga amb el número 77 al dorsal de la seva samarreta del Club BM Granollers. Un número que, lluny de ser casualitat, fa una referència evident a Iñaki Urdangarin, que jugava amb el 7 a la seva etapa al Barça.

A més, a la seva esquena apareix el seu cognom, Urdangarin. El jove esportista va descartar afegir el seu nom o la seva inicial i va preferir portar el mateix que portava el seu progenitor, a qui admira profundament i dona suport en els moments més complicats.

Així ho explicava en una recent entrevista al diari El País en què no amagava com se sent d'orgullós del seu progenitor. "Sé que la gent em compararà amb com era de bo el meu pare, però jo prefereixo pensar en el meu joc, millorar com a jugador i veure fins on puc arribar", explicava.

D'ell admet haver après molt, però no només a la pista, sinó també de la seva mentalitat com a jugador. “De voler ser el millor, de seguir treballant cada dia i de com gestionar tornar a jugar després d'una lesió”. Unes paraules amb què Pablo confirma l'estreta relació que manté amb el seu pare.

El fill de la infanta Cristina no renega del cognom Urdangarin

Una postura que no serà del gust d'alguns dels membres de la seva família materna, com ara els reis Felip i Letícia. Els monarques van marcar un pronunciat distanciament dels exducs de Palma quan aquests van ser imputats en el cas Nóos. Una relació que s'ha anat refredant els darrers anys i en què sembla que ara l'aniversari de Leonor marca un punt d'inflexió important.

Muntatge de fotos d'Iñaki Urdangarin, amb rostre mig somrient, i el seu fill, Pablo Urdangarin després de finalitzar un partit d'handbol
Pablo Urdangarin porta orgullós a l'esquena el cognom del seu pare | Europa Press, GTRES, e-noticies.cat

Pablo és conscient de l'actitud de Felip i Letícia envers la seva mare i també envers el seu pare. No obstant això, lluny del que es podria pensar, ell es posiciona a favor dels seus.

Precisament fa poques setmanes, després de finalitzar un partit, Pablo va reconèixer que per a ell ser Urdangarin no és una càrrega, sinó tot al contrari. “El cognom, al capdavall, jo hi he crescut. No és una cosa que guanyes al llarg de la teva vida, jo visc acostumat des de petit i no és una cosa que em pesi”, va indicar.