Muntatge amb Letizia, Felip VI i Joan Carles I somrient i Jaume del Burgo amb jaqueta
GENT

Felip i Letícia es reuneixen amb Joan Carles I i frenen el pla de Jaime del Burgo

Letícia i Felip decideixen mostrar-se més units que mai acostant-se a Joan Carles I en el moment més delicat per a la reina

Felip i Letícia van ser els convidats sorpresa a la festa pel 60è aniversari que la infanta Elena va celebrar dimecres passat, 20 de desembre. Per primera vegada en anys, els reis es reunien amb Joan Carles I des que aquest es va traslladar a Abu Dhabi després dels sonors escàndols.

L'estampa no va poder ser més familiar i la presència de Letícia en un esdeveniment tan sonor va eclipsar l'aniversari de la seva cunyada. No obstant això, per a Pilar Eyre la presència de la reina té una raó de pes relacionada amb la incursió de Jaime del Burgo. Segons la periodista, la dona de Felip es va reunir amb la seva família política per demanar empara i mostrar que estan més units que mai.

Felip i Letícia allunyen els rumors i demostren que estan units a Joan Carles I

Letícia decidia deixar enrere els seus principis i, per primera vegada en molt de temps, es va envoltar de la família de Felip VI. No han estat temps fàcils per als reis, especialment per a la mare de Leonor després de la polèmica que la relacionava amb Jaime del Burgo.

Imatge del rei Felip i la reina Letizia durant el discurs de Leonor
Felip i Letícia decideixen demostrar que estan més units que mai | TVE

Sentir-se assenyalada per suposades infidelitats amb el seu excunyat ha provocat un canvi d'actitud en la reina. Almenys és el que afirma Pilar Eyre, que està convençuda que la reina "està fent penitència".

Segons la periodista experta en la casa reial, el fet que els reis anessin al 60è aniversari de la infanta obeeix a un pla. Concretament, donar imatge d'unitat familiar després dels intents de del Burgo de dinamitar la relació entre Letícia i la seva família política.

Felip VI i Letizia seriosos caminant pel carrer
Felip i Letícia acudeixen a l'aniversari de la infanta Elena | Europa Press

"Jo crec que ha hagut d'ajupir el cap. El que no ha aconseguit ningú ho ha aconseguit del Burgo", comenta Eyre. Encara més, manté que la presència de la reina amb Joan Carles és una manera de "demanar disculpes" i buscar "protecció" per a ella.

L'estabilitat de Letícia s'ha vist amenaçada pel seu excunyat i la imatge de Felip greument perjudicada. Raó que hauria motivat el matrimoni a ajuntar-se amb la família malgrat la relació tensa que aquesta manté amb la reina. Un esforç per part de Letícia per donar imatge d'unitat tant amb el seu marit com amb la família d'ell.

Joan Carles I s'uneix al pla de Felip i Letícia

Joan Carles I ha estat durant un temps el gran maldecap per a Felip i Letícia. Principalment per a la reina, que és qui més impediments ha posat per reunir-se amb el sogre després de posar en risc la institució.

Tanmateix, l'aniversari de la infanta Elena ha estat el moment perfecte per deixar enrere el distanciament. L'emèrit viatjava des d'Abu Dhabi per reunir-se amb tota la família, incloent-hi la reina Sofia, de qui fa anys que està allunyat.

Juan Carlos I al seient d'un cotxe i amb el cinturó posat
Joan Carles s'uneix al pla de Felip i Letícia | GTRES

Això que va tenir lloc dimecres, 20 de desembre, va ser una autèntica cimera monàrquica que va reunir tot el clan. Incloses la infanta Margarida i Irene de Grècia, totes dues delicades de salut, van ser presents a la celebració.

Era fonamental donar aquesta imatge d'unitat que tant s'ha posat en dubte durant anys i, especialment, després dels tuits de del Burgo. Letícia i Felip feien acte de presència molt somrients i igualment de feliços van sortir del menjar.

Una prova que tot va sortir com esperaven i que els presents van aconseguir tenir una vetllada agradable. Encara que això hagi suposat que Letícia cedís davant de la seva família política pel bé de la institució i, en conseqüència, per la seva filla Leonor.

Joan Carles I en vestit entrant a un restaurant
Joan Carles es reuneix per primera vegada en anys amb tota la seva família | Europa Press

"Crec que Letícia s'ha sacrificat per la institució, és a dir, per la seva filla i s'ha estimat més mostrar aquesta imatge d'afabilitat", assenyalava l'escriptora.

Sigui com sigui, sembla que Joan Carles s'està aproximant més al fill i la nora. Aquesta ha estat la seva setena visita des que se'n va anar a viure a Abu Dhabi i, sens dubte, la més cordial. Veurem si aquest és el primer pas per veure de nou tota la família reial unida contra els rumors i les especulacions.