Fotomuntatge amb una imatge de fons difuminada d'un cor trencat, al capdavant Alexia Putellas amb rostre seriós i una rodona vermella amb el pare, Jaume Putellas

GENT

Alexia Putellas: qui és el seu suport més gran i la dura pèrdua que va patir

Alexia Putellas, una de les jugadores estrella del FC Barcelona, patia una dura pèrdua quan tenia només 18 anys

Alexia Putellas continua sent, malgrat la lesió, l'estrella del FC Barcelona femení. La catalana segueix en plena recuperació per tornar com més aviat millor al camp de joc.

Els darrers anys han estat frenètics per a la migcampista blaugrana, després de guanyar dues Pilotes d'Or en dos anys consecutius, el mundial amb la Selecció espanyola i el triplet amb el Barça.

Tot i que, malgrat el seu triomf al món de l'esport, la seva vida no ha estat sempre un camí de roses. De fet, a una edat molt primerenca, va haver de travessar una de les pèrdues més doloroses per a la futbolista. La del seu pare, Jaume Putellas, que moria quan ella acabava de complir la majoria d'edat.

Alexia Putellas i la dura pèrdua del seu pare

Alexia Putellas patia la pèrdua del seu pare quan només tenia 18 anys, de forma sobtada. Jaume Putellas moria a causa d'una malaltia l'any 2012.

Va ser a ell a qui li va dedicar la primera Pilota d'Or que va guanyar. I és que el seu pare era el seu gran referent al món de l'esport. "Vull dedicar aquest moment a algú que ha estat, és i sempre serà per qui faig tot. Espero que estiguis molt orgullós de la teva filla, allà on siguis. Això és per a tu, pare", va dir en recollir el guardó.

Després de la seva pèrdua, la migcampista es va centrar encara més en el futbol, una passió que compartia amb el seu pare. Alexia, aleshores, ja havia passat per les divisions infantils de clubs com el Sabadell, l'Espanyol i el Llevant. I es postulava com una de les promeses del futbol femení a Espanya.

De fet, el mateix any de la mort del seu pare, Alexia Putellas va aterrar a l'equip femení del FC Barcelona, club del qual era seguidora, com el seu progenitor.

"El seu pare estarà orgullós allà on sigui", assegurava la seva mare, Eli Segura. Ella, juntament amb la seva germana Alba, també és un dels grans pilars de la futbolista. No són poques les imatges que la catalana comparteix al seu Instagram amb elles, confirmant que són dos dels seus suports més grans fora del camp.

Alexia Putellas, convocada per a la Selecció

Alexia Putellas ha estat convocada per Montse Tomé per jugar a la final de la Nations League, que està previst que es disputi entre el 23 i el 28 de febrer. Tot i això, la jugadora encara continua recuperant-se de la lesió que va patir el mes de novembre passat.

Un cop al genoll esquerre l'obligava a posar una pausa a la carrera futbolística d'Alexia Putellas, i fins i tot acaba passant per quiròfan. La catalana se sotmetia a una artroscòpia al desembre i sembrava els dubtes sobre quan tornaria al camp de joc.

Encara que tornava als entrenaments el 30 de gener, no tindria l'alta mèdica. "Sabem que Alexia és una jugadora important. És la nostra capitana, sempre ho ha estat", ha assegurat aquest dijous l'entrenadora de la Selecció espanyola femenina.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

"Des del punt de vista esportiu, sabem el procés que ha tingut pel que fa al genoll i sabem que està en readaptació. La intenció és que tot això se segueixi produint amb molta cura. Tenim la confiança que hi pugui ser".