Xavi Hernández amb cara d'ensurt mirant a un costat on és Jorge Mendes
FUTBOL

Xavi no li dóna protagonisme i amenaça amb marxar: reunió urgent amb Laporta i Deco

L'entrenador del FC Barcelona continua prenent un conjunt de decisions que podrien influir negativament en el procés de renovació d'una de les perles de la Masia i es podria plantejar abandonar la disciplina del club blaugrana a l'estiu

No està sent un inici de temporada senzill per a l'entrenador del FC Barcelona, Xavi Hernández. Tot i totes les incorporacions completades durant el passat mercat de fitxatges, l'equip blaugrana ha involucionat en alguns aspectes del joc. Un factor que, sense anar més lluny, està generant molt de debat intern i extern i que podria acabar derivant en conseqüències immediates.

"Ens vindran bé les vacances per recuperar forces i per desconnectar de tot el soroll", confessen fonts del cos tècnic del primer equip. A tots els maldecaps que té l'entrenador de Terrassa per resoldre la manca de fiabilitat del primer equip se li ha afegit un altre factor les últimes hores. I és que un dels davanters amb més futur de la Masia no acaba d'entendre la seva poca participació i diverses ofertes podrien temptar-lo a abandonar la disciplina blaugrana.

A Can Barça són optimistes, però és cert que, ara com ara, són incapaços de negar la versió del futbolista en qüestió, que està preocupat per la seva falta de minuts en atac. I resulta normal que així sigui, ja que el seu principal 'rival' per a la posició que ocupa al camp està pràcticament desaparegut en combat.

De jugar-ho tot a la Masia, a no tenir oportunitats amb el primer equip del FC Barcelona

Xavi Hernández sembla tenir molt clar el seu esquema ofensiu, però la veritat és que, respecte a la temporada passada, el Barça ha perdut contundència ofensiva i així ho reflecteixen les dades. A LaLiga EA Sports els de Xavi Hernández encaixen més que mai i han perdut efectivitat: s'han marcat 34 gols, dels quals 8 han estat obra del '9' titular.

Unes dades que conviden a apostar per canvis, i més quan un dels titulars indiscutibles com Robert Lewandowski és molt lluny de mostrar la seva millor versió amb la samarreta blaugrana. Així ho considera també l'entorn de Marc Guiu, que ja ha rebut inputs per part del Barça de cara a treballar una possible renovació que vagi més enllà del 2025.

Segons ha explicat el Diari SPORT, a Can Barça volen assegurar la continuïtat del jove davanter de Sant Celoni, que també compta amb ofertes de fora d'Espanya. Guiu té contracte fins al juny del 2025 però, tenint en compte les seves recents actuacions amb el primer equip, el Barça ja vol renovar-lo per evitar possibles disgustos el pròxim estiu.

Marc Guiu demana pas i protagonisme al primer equip del FC Barcelona

No, Marc Guiu no parla als despatxos. Demana pas amb fets sobre la gespa. Uns fets que, a més, van més enllà de les bones sensacions que deixa jove de 17 anys format a la Masia.

Guiu va trigar 20 segons a marcar a LaLiga EA Sports i va necessitar només 20 minuts per anotar el seu primer gol a Champions League contra l'Anvers de Bèlgica. Uns números que no deixen indiferent ningú i que van acompanyats de diversos registres descomunals a les categories inferiors. Guiu és un '9' amb olfacte, però ningú no pot negar que esperava tenir una mica més de protagonisme tenint en compte el rendiment de Lewandowski.

El del planter i el Barça volen mantenir els seus respectius camins units, però el futur és incert. Si el Barça no aposta per ell i li dóna un espai al primer equip, n'hi ha d'altres grans d'Europa esperant per aconseguir els seus serveis futbolístics. Uns serveis molt cotitzats a l'alça aquests últims mesos.