Primer pla de Pedri somrient i presentant la nova equipació del Barça

FUTBOL

La fi de Xavi cancel·la un fitxatge de 60 M€, ja no cal vendre Pedri

La sortida de l'entrenador tranquil·litza el Barça: ja no s'han de comprometre a fitxar el jugador que hauria desplaçat Pedri

L'era Xavi Hernández ha acabat amb més ombres que llums, i la seva marxa també afecta directament la planificació esportiva del Barça. Fins ara Joan Laporta li havia concedit molts capritxos, tot i que darrerament Deco va començar a tallar-ho. Aquest estiu ja no li van portar molts dels noms que ell demanava, i ara hi havia nerviosisme per una operació que comprometia la continuïtat de Pedri.

Xavi Hernández creu que li faltaven peces essencials per poder desenvolupar bé el projecte. Al principi del mandat Joan Laporta va portar Ferran Torres, Lewandowski, Raphinha o Eric García, però darrerament havien descuidat del centre del camp. L'entrenador volia un pivot específic per suplir la baixa important de Sergio Busquets i acompanyar Pedri, però no l'ha tingut.

Ben bé sap Xavi Hernández de la seva etapa com a jugador que tenir un '6' que organitzi el joc i equilibri l'equip és fonamental. Potser el desordre que ha mostrat el Barça de vegades ha estat causat per això, encara que sembla que des del club li van donar poca rellevància. Van preferir invertir 45 'quilos' en un projecte de davanter com Vitor Roque, que en un pivot de garanties.

Pedri assegut a terra amb la llengua a fora mirant-se la bota dreta durant un partit del FC Barcelona
Pedri, lesionat | Europa Press

El '5' que demanava Xavi

A l'estiu Xavi Hernández tenia tres noms tancats: Martín Zubimendi, Kimmich i Bernardo Silva. El primer i l'últim són els que consideraven més importants per al seu equip, i Deco li va portar noms tan antagònics com els d'Oriol Romeu i el mateix Vitor Roque. Més enllà de la disparitat d'opinions i del fet de sentir que no li donaven suport del tot, el tècnic continuava insistint en un fitxatge que ja no es produirà.

La clara aposta de Xavi Hernández per substituir Sergio Busquets era Martín Zubimendi, però no era pas la de club. Ja és sabut que el president preferia Rubén Neves, i Deco també. Zubimendi hauria costat uns 60 'quilos', un preu que s'hagués hagut de costejar amb l'adeu de Pedri, que ja no es produirà.

Martín Zubimendi al costat d'un escut del FC Barcelona ratllat
Zubimendi cau de la llista | Europa Press

Per a Xavi Hernández era fonamental l'arribada de Martín Zubimendi, però ara que se'n va ja no es produirà. Ara des del Barça estan molt més tranquils i esperen el que proposi el nou míster, juntament amb la idea de Deco. Això sí, Pedri de tota manera no acaba de convèncer.

Els dubtes del Barça amb Pedri

No hi ha cap dubte que Pedri és un dels millors interiors del panorama internacional ara mateix. Amb el Barça sempre ha jugat molt bé, i a la selecció triomfa. Amb Luis Enrique es va consolidar a escala internacional i el club el va blindar.

El problema del canari són les lesions, que no para d'arrossegar des que va encadenar la temporada regular amb l'Eurocopa i els Jocs Olímpics el primer any de blaugrana. S'ha perdut molts partits els darrers anys, i això per al Barça és un problema, que no sap quan podrà comptar i quan no amb un futbolista diferencial. De moment es queda, i veurem com evoluciona aquest estiu que serà llarg i molt mogut al Camp Nou.