Vitor Roque amb la mirada perduda i els auriculars connectats en primer pla

FUTBOL

Vitor Roque continua desaparegut i un semifinalista de Champions pregunta pel fitxatge

Vitor Roque no ha arribat a debutar a Champions i un equip històric de la competició vol treure'l ja del Barça

Vitor Roque va arribar al Barça a l'hivern com el gran salvador i, de fet, es va avançar la seva arribada, prevista inicialment per a l'estiu. Des de l'entorn del club es va crear el relat que havia de ser l'home que canviés la cara a l'equip, però amb prou feines hi ha participat. Xavi hi ha comptat molt poc, fins i tot en escenaris adversos on necessitava reacció, i les especulacions amb una possible sortida creixen.

No són pocs els equips interessats en Vitor Roque. L'atacant brasiler és un dels grans projectes de futur del seu país, i amb el Paranaense ja ho va demostrar amb grans actuacions i gols. El dubte més gran era la seva adaptació a Europa, encara per veure, però no ha debutat gens malament.

Vitor Roque ha jugat amb el Barça únicament 310 minuts des que va arribar. Si no ha rendit més, però, no ha estat per falta de mèrits sinó d'oportunitats. En tan sols tretze aparicions i sense gairebé temps en cap, ja porta dos gols i ha deixat bones sensacions.

Un gegant, darrere dels passos de Vitor Roque

El més vistós és que, sense haver debutat a la Champions League, li va darrere un semifinalista d'aquesta competició. El seu talent no passa per alt als grans clubs, que podrien aprofitar la falta de minuts i la delicada situació del Barça. En aquest cas és el Bayern de Múnic qui vol intentar contractar-lo a l'estiu.

Vitor Roque en primer pla amb l'escut del Bayern Munic al fons

Els alemanys compten amb Harry Kane en punta d'atac, i encara que aquest curs ha fet 33 gols, ja arriba a la trentena i volen planificar el futur. Allà veuen Vitor Roque com una gran alternativa per agafar importància a poc a poc i, alhora, aportar un perfil diferent. A més, Müller, que juga com a segon davanter, ja té 34 anys i el seu rendiment ha baixat.

Xavi Hernández té la clau

És una incògnita el perquè Xavi Hernández no ha confiat de moment en Vitor Roque. Una possibilitat és que el protegeixi de cara a completar bé la seva adaptació al futbol professional europeu, tant pel canvi de continent com per l'edat. La realitat, però, és que sorprèn que, Lewandowski a part, li hagin passat per davant homes com ara Ferran Torres o Raphinha, molt discutits.

En aquest sentit, també hi tindrà influència la decisió del tècnic. Encara que ell mateix va deixar molt clar que se n'aniria a final de temporada, ara sembla que podria reconsiderar la seva decisió. Tot i que no hi ha res ferm, el tècnic de Vitor Roque, si segueix al Barça, continuarà sent el de Terrassa.

El que és clar és que a partir del pròxim curs Vitor Roque necessita jugar, i que passar una temporada sencera com ara el podria perjudicar molt. És per això que necessita garanties que almenys li donaran oportunitats i, si no, haurà d'anar-se'n. La seva progressió no es pot aturar amb 18 anys acabats de fer, encara que estigui en uns dels millors clubs del món.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: