Hernández Hernández al costat d?un escut del Reial Madrid i la imatge d?un partit al fons
FUTBOL

El VAR torna a fallar clarament en el segon gol del Reial Madrid al Vila-real

El VAR, que serà sotmès a examen a la Premier League, continua deixant dubtes i el Reial Madrid torna a ser protagonista

Ahir a la nit, el Reial Madrid en va empatar quatre contra el Vila-real en un partit boig. Els de Carlo Ancelotti van marxar al descans guanyant per 1 a 4, però el pitxitxi de LaLiga, Alexander Sorloth, es va encarregar de frustrar les il·lusions blanques amb un pòquer. Això sí, el resultat podria haver estat diferent si el VAR hagués valorat correctament la jugada del gol de Joselu, però mai no ho sabrem.

Aquesta temporada, l'ús del VAR ha provocat molta polèmica, per la qual cosa podríem dir sense por d'equivocar-nos que no està complint l'objectiu per al qual va ser dissenyat. La seva implementació buscava agilitzar el ritme dels partits, evitar conflictes i resoldre mitjançant una revisió ràpida i eficaç els possibles errors del col·legiat.

Tot i això, avui dia el VAR s'ha convertit en una eina que crea confusió i que no està sent ben utilitzada. De vegades, l'àrbitre acudeix a revisar certes accions que no hauria de fer, mentre que en altres que semblen clares passa el contrari. Ara bé, sens dubte, el problema més gran rau en l'ús del mateix mecanisme, ja que ahir al Vila-real-Reial Madrid vam poder presenciar un nou i grotesc error de funcionament.

Va ser legal el gol de Joselu?

Com dèiem, el partit del Reial Madrid va ser molt entretingut des del primer moment. Arda Güler va obrir el marcador al quart d'hora i, minuts més tard, Joselu va anotar el segon gol amb el cap després d'una centrada mesurada de Lucas Vázquez. Això sí, la jugada va haver de ser revisada pel VAR i la polèmica no va trigar a aparèixer, ja que malgrat que el gol sembla legal, l'eina va tornar a fallar.

Sí, perquè encara que a la imatge s'aprecia clarament que Joselu està en posició correcta, des d'Archivo VAR asseguren que la presa no és la correcta. Segons sembla, la posició de Joselu que va valorar el VAR pertany a un frame en què Lucas Vázquez ja ha deixat anar la pilota, per la qual cosa no és vàlida. La referència s'hauria d'haver pres uns segons abans i, per tant, el resultat de l'acció podria haver estat diferent.

Sigui com sigui, Joselu podria haver estat habilitat de totes maneres si la imatge hagués estat la correcta. Tanmateix, que el VAR cometi aquest tipus d'errors demostra la manca d'eficàcia d'una solució que encara s'ha de millorar molt. De fet, les seves actuacions han deixat tants dubtes que a la Premier League els equips votaran si ha de continuar l'any que ve.