Muntatge de Pedri mirant a Xavi

El retorn de Pedri, confirmat: Xavi ja sap quin dia podrà tornar a comptar amb el '8'

La victòria contra el Betis va maquillar la falta del canari a la medul·lar

El Barça comença a carburar i espantar a parts iguals després de la maneta que li va endossar el Betis a Montjuïc. El debut com a titular dels Joao's va donar l'oportunitat a Xavi Hernández de ser molt més ofensiu sense renunciar a la pilota, estrenant tots dos el seu marcador golejador. A més, després del partit es va conèixer la data de tornada de Pedri, que farà el salt de qualitat definitiu a la plantilla.

Pedri podria estar disponible per a la jornada 11, en què tindrà lloc el primer Clàssic de la temporada a Montjuïc. Si els dos equips continuen en la ratxa de victòries que estan encadenant, el primer duel directe podria significar un cop d'efecte a LaLiga. A més, Xavi podrà comptar amb tots els seus jugadors recuperats, el contrari a Ancelotti, que passarà gran part de la temporada sense algunes de les estrelles.

Primer pla de Pedri somrient i presentant la nova equipació del Barça
Pedri ja coneix el seu primer rival després de la recuperació | @ap_angelperez, Twitter

Pedri estarà disponible per al Clàssic

El canari es va lesionar d'entrada i va tornar a demostrar que el físic és el factor que més ha de treballar el '8' del Barça. Temporada rere temporada des que és a Barcelona s'ha perdut diversos partits i encara que aquest any havia arribat en plena forma, la infermeria ha tornat a rebre la seva visita. Per sort per a Xavi, els terminis s'estan seguint segons el que s'ha planejat i encara que podria tenir minuts la jornada prèvia contra l'Athletic, els culers no volen arriscar amb ell.

Logo de TelegramNOVEDAD TELEGRAM: ¡Pincha aquí para recibir GRATIS las noticias más exclusivas del FC Barcelona en Telegram!

L'estat de forma de Gavi i els bons minuts que ha disputat Joao Félix estan aconseguint que no recordem que el de Tegueste està lesionat. Tot i així, l'absència de Pedri i el descans de Gündogan la primera part del passat partit es va notar, no existint cap perfil més similar a aquests a la plantilla. Per això, una vegada es recuperi el '8' Xavi haurà de prendre la decisió de prescindir d'algú a la medul·lar, una decisió molt complicada si tots mantenen el nivell.

El temps de baixa de Pedri ja s'ha ampliat per precaució

El 24 d'agost passat, el club va anunciar que Pedri havia caigut lesionat a l'entrenament, sentint molèsties al recte anterior de la cama dreta. Al cap de pocs dies es va estimar que el temps de baixa podria ser de 4 a 5 setmanes, però ràpidament es va intentar ser previngut i es va allargar després de l'aturada internacional. No tenia cap sentit forçar quan després hi havia una setmana de seleccions, per això el Barça mesurarà els seus entrenaments perquè arribi en perfectes condicions contra els bascos.

Xavi Hernández recuperarà completament en pocs dies Ronald Araújo, qui sumat al fitxatge de Cancelo farà que tots els titulars estiguin disponibles. Per sort en aquestes primeres jornades no ha pagat amb resultats les baixes de tots dos, però segur que sí que notarà els seus retorns a l'onze. Pedri està més que motivat a estar disponible per al Clàssic, un partit que sempre és especial i en què espera demostrar que les claus del futur culer estan en un lloc segur.