Muntatge de Joan Laporta mirant a Gavi i Pedri

Tercer Golden Boy seguit per al FC Barcelona? Joan Laporta es frega les mans

Després de Pedri i Gavi, Xavi podria tenir a les seves ordres el proper premiat

El Golden Boy, el trofeu que s'entrega al millor jugador de menys de 21 anys, fa dos anys consecutius que premia l'aposta del Barça pels més joves. El gran nivell de Pedri, assumint galons en una plantilla exigent com la del Barça, el va proclamar com el guanyador del 2021 i l'any passat va ser el torn de Gavi. Aquesta pròxima edició podria recaure al club català i és que són diversos els jugadors que aspiren a ell, amb un clar favorit.

Alejandro Balde ocupava fins fa només uns dies la primera posició a les votacions, però una polèmica l'ha fet ser avançat per Jude Bellingham. En una entrevista recent, el del planter culer va declarar que no li agradava la música de Taylor Swift i els seus seguidors han iniciat una campanya per votar pel madridista. Les dades de Tuttosport , revista que atorga el premi, revelen que l'anglès ha passat del 25% al 89% del total dels més de 300.000 vots, una xifra sorprenent.

Primer plano de Alejandro Balde sonriendo durante un partido del FC Barcelona
Alejandro Balde espera ser el proper Golden Boy | Europa Press

Alejandro Balde haurà de lluitar pel Golden Boy

Pedri i Gavi van tenir un camí més fàcil per aconseguir el guardó, eliminant tots els seus oponents amb la feina que feien sobre la gespa. Alejandro Balde no n'hi ha per menys, però el fitxatge i l'excel·lent estat de forma del '5' del Reial Madrid l'ha posat en serioses dificultats. A més, la legió de seguidors de la cantant ha fet que les votacions s'hagin desvirtuat, però la concessió es fa després de la votació de 30 periodistes esportius de diferents països.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

Gran part del resultat d'Alejandro Balde és gràcies a la importància que li ha donat Xavi a l'esquema culer. "En atac joc com a extrem i en defensa joc com a lateral. Intento fer-ho tan bé com puc perquè és una posició nova per a mi", va compartir el defensa en una entrevista.

Alejandro Balde ho tindrà molt difícil amb l'estat de forma de Bellingham

Encara que aquest tipus de premis individuals solen premiar una temporada en concret, sempre acaba afectant com es troba el futbolista al moment del lliurament. Tot i que Jude Bellingham va fer un molt bon any a Dortmund, no és desgavellat apuntar que Balde es va convertir en un dels millors laterals del món.

Xavi té clar que té un diamant per la banda esquerra i per això l'esquema tàctic que utilitza dona total llibertat en atac i defensa. El Barça vol encadenar tres premiats als qui es podria sumar un hipotètic quart amb Lamine Yamal. Així i tot, l'afició està desitjant poder celebrar un nou Golden Boy que premiï la gran defensa de la temporada passada, una qualitat que semblava haver perdut el club els darrers anys.