Marc-André ter Stegen en primer pla amb la cara seriosa
FUTBOL

Ter Stegen, avisat, el Barça li busca un suplent i topa amb un fitxatge de 30 M€

El porter alemany és indiscutible sota els pals, però el Barça vol posar-li una competència exigent per a la temporada que ve

Ter Stegen és el guardià del Barça i s'ha convertit en la gran assegurança endarrere. El porter alemany, de 31 anys, va arribar fa una dècada al club i, des de llavors, ha estat creixent. Va arrabassar la titularitat a Bravo el tercer curs i ja no ha sortit d'una posició on l'equip el necessita i molt.

Des de 2016 acumula més de 3.000 minuts per temporada, i aquest curs que ha estat fora per lesió se n'ha notat encara més la incidència. Ter Stegen ha passat moments bons i uns altres de molt dolents amb un Barça que no ha travessat la seva millor època, però sempre ha estat decisiu. Amb Iñaki Peña sota els pals durant els seus tres mesos de lesió a l'hivern, el rendiment del grup va caure en picat.

Si per algun factor va guanyar el Barça el curs passat LaLiga, va ser per la solidesa defensiva; i si ha recuperat la bona línia de resultats, és pel mateix. Ter Stegen hi té molt a dir, però, a part que necessita competència, també compleix ja els 31 anys i cal pensar en un relleu. Peña no convenç i Deco rastreja el mercat.

Marc-André Ter Stegen celebrant una acció amb el FC Barcelona

El recanvi per a Ter Stegen juga a LaLiga

Ter Stegen no durarà per sempre, i igual que al seu dia ell va ser el recanvi de Víctor Valdés, ara han de trobar algú que faci aquesta mateixa transició. No és fàcil perquè s'ha erigit en un dels millors de tots els temps. Descartat que sigui Iñaki Peña i amb la fugida d'Arnau Tenas a París, semblen destinats a haver de buscar fora, si més no, a curt termini.

És cert que Ter Stegen hauria d'aguantar alguns anys més, i sobretot sent porter, però la lesió d'aquest curs és un avís. A la ment de la direcció esportiva hi ha dues alternatives: un altre veterà contrastat i que deixi marge als joves, com De Gea, o una aposta de present i futur. Juga a Las Palmas, s'ha erigit en la gran revelació del campionat i en sortirà.

Álvaro Valles és el nom que estudien per competir amb Ter Stegen el curs que ve. Porter de Las Palmas, ha fet una gran estrena a Primera i abans acumulava quatre temporades a Segona. L'andalús té 26 anys i tindria un preu de sortida d'uns 30 'quilos'.

Álvaro Valles durant un partit amb la UD Las Palmas fent una passada

Competència ferotge pel suplent de Ter Stegen

La UD Las Palmas no posarà facilitats econòmiques, encara que el seu president ha admès que el jugador no vol renovar i en sortirà. Van rebutjar ja una oferta de la Premier League de 20 M€, i els de Ter Stegen hauran de competir amb el Betis. Els andalusos el van veure créixer i ara, davant la sortida de Bravo i la incertesa amb Rui Silva, el volen recuperar.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: