Take Kubo lamentant-se d'una jugada

Take Kubo: de veure's obligat a abandonar la Masia a brillar a la Reial Societat

El futbolista japonès que es va veure obligat a deixar la disciplina blaugrana tornarà a enfrontar-se al FC Barcelona aquest pròxim dissabte

Takefusa Kubo (Kanagawa, 2001) tornarà a veure's les cares amb el FC Barcelona aquest proper dissabte (21 h). Aquesta vegada, el japonès ho farà com a estrella ja consagrada de la Reial Societat, però amb la mateixa il·lusió de sempre. Un talent culé que ja suma 5 gols i 3 assistències en 13 partits i que es va veure obligat a abandonar Barcelona.

Take Kubo va néixer, futbolísticament parlant, a Fukuoka. Allà va participar en un campus del Barça i va ser quan un tècnic de l'escola va quedar meravellat amb el jugador.

Anys més tard, el japonès va aterrar a Barcelona i es va incorporar a la disciplina de l'Aleví C. Allà va coincidir amb altres perles de la Masia que ja són una realitat com Eric García, Ansu Fati o Nico González.

La sanció FIFA va truncar el somni de Take Kubo

El 2014, el FC Barcelona es va veure obligat a forçar la marxa de diferents jugadors de la Masia. Entre ells hi havia Take Kubo que, malgrat la seva excel·lent integració, va haver de tornar al Japó. Això sí, amb la idea de tornar a Can Barça un cop finalitzada la sanció imposada per la FIFA.

Una sanció que va arribar per haver fitxat, de manera irregular, diversos jugadors menors amb l'objectiu de nodrir de talent el planter blaugrana.

Kubo es va veure obligat a fer les maletes, però amb la idea de tornar quan complís els 18 anys. Durant els quatre anys de sanció, el club blaugrana va estar molt atent a la situació del japonès, però tot es va truncar a l'hora de negociar el retorn a Catalunya.

Per què Take Kubo no va voler tornar al Barça?

Si Take Kubo no va tornar al Barça és, principalment, perquè ell no ho va voler. Va tenir una oferta del club blaugrana, però els seus agents la van desestimar perquè van considerar que era massa baixa.

A més, el Barça el volia perquè s'integrés a la disciplina del filial i els seus agents pretenien tenir un lloc al primer equip. Cosa que, gairebé sempre que es demana i es força, no acaba funcionant.

Davant d'aquest caos va aparèixer el Reial Madrid que, com és habitual, està disposat a comprar el talent a qualsevol preu. Així va ser amb Take Kubo, que va fitxar pel conjunt blanc i que, quatre anys després, encara no ha jugat ni un partit oficial. Això sí, el jugador va veure satisfetes les necessitats econòmiques.

Després de diverses cessions, Take Kubo ja s'ha consolidat

El japonès ja és una estrella de la Lliga, però no ha estat un camí fàcil. Abans d'arribar a la Reial Societat, Kubo va passar per Mallorca i Getafe, dos equips que no se cenyien gaire a les seves característiques futbolístiques.

Després d'aterrar a la Reial d'Imanol Alguacil, Kubo s'ha convertit en una realitat plena de màgia i desequilibri.

El japonès compta amb un dels majors talents de la competició, de manera que el Barça haurà d'estar atent aquest dissabte a Anoeta si no es vol desenganxar de la Lliga.