El president del FC Barcelona, Joan Laporta, en primer pla amb una foto de l'escut del Sevilla FC.
FUTBOL

El Sevilla se suma a la lluita per un fitxatge del Barça, obligat per Joan Laporta

El Sevilla FC s'ha interessat en una de les grans perles del Barça, que es veurà obligada a sortir per Joan Laporta

El Barça de Joan Laporta afronta un dels trams més importants i decisius del que queda de temporada i ho fa, en bona part, molt condicionat. La situació econòmica del Barça és dolenta i, per si no fos poc, el club català ha quedat molt debilitat a nivell esportiu després de caure eliminat contra el PSG francès. Joan Laporta té molta feina i l'ha d'afrontar amb un objectiu clar per davant: generar ingressos suficients per poder acudir al mercat de fitxatges d'estiu amb algunes garanties.

El Barça de Joan Laporta ja sap que està obligat a vendre per poder fitxar nous futbolistes que reforcin la plantilla del primer equip. Des del club reconeixen que algunes d'aquestes sortides seran molt doloroses, però també admeten que, en altres condicions econòmiques, no es donarien. A tot això, clubs importants d'Espanya i Europa ja estan a l'aguait i, tant és així, que fins i tot amb la temporada en joc ja comencen a tancar els primers fitxatges.

Com no podia ser d'una altra manera, els joves talents del Barça acaparen gran part de les mirades i, per tant, són temptejats pràcticament de manera constant per sortir del club. Joan Laporta i Deco tenen clar el full de ruta que passa per apuntalar 2 perles de la Masia, que van per davant de la resta: Pau Cubarsí i Lamine Yamal. Pel que fa a la resta de perles culers, tot està més obert que mai, ja que Laporta està obligat a generar ingressos i les vendes de talent jove computen molt als comptes.

Joan Laporta es carrega una de les grans perles de la Masia: Vitor Roque li guanya la partida i haurà de fer les maletes

El Barça acapara mirades a nivell internacional, però també dins la mateixa península ibèrica. En aquesta línia, el Sevilla FC, obligat a reestructurar la plantilla per tornar a competir a Espanya, s'ha fixat un gran objectiu de mercat i passa per assaltar el Barça. El club sevillà vol fitxar ja i, per tant, el Barça haurà de prendre una decisió les pròximes setmanes, ja que el futbolista pretès també espera renovar i millorar el seu contracte.

Igual que a Can Barça són optimistes en algunes operacions, en aquesta no ho són per a res. Tant és així que, el president del Barça, Joan Laporta, s'ha tancat a banda i pensa exigir el valor de la clàusula del futbolista, xifrada en 15 milions d'euros. La lluita entre el Barça i el Sevilla està servida i els andalusos estan apretant molt perquè la jove perla culer també es posicioni a favor del costat dels sevillans.

Joan Laporta amb cara de preocupació durant un acte del FC Barcelona

El problema d'aquest gran fitxatge del Barça és que s'ha vist superat per la incorporació del brasiler Vitor Roque, que tampoc no ha gaudit de gaire protagonisme. Tot i que va arribar per ser el suplent de Lewandowski, Roque és vist com el futur '9' del Barça, motiu pel qual una de les perles culers vol sortir. I és que no n'hi ha per menys, ja que el Barça s'ha gastat una milionada a Roque i ha deixat de banda una de les grans joies emergents europees.

El Sevilla se suma a la lluita per un fitxatge del Barça, marxa obligat per Joan Laporta

El debut de Vitor Roque posa al mercat de fitxatges una altra perla del Barça. Ja va generar alguns dubtes per la seva falta de capacitat ofensiva lluny de l'àrea, però al Barça de Laporta insistien que volien veure'l per acabar de valorar aquesta situació. Tot i els dubtes, el davanter Marc Guiu va demostrar que estava capacitat per estar a Primera Divisió i, després del seu estel·lar debut contra l'Athletic Club, el seu valor es va disparar.

Ara, clubs com el Sevilla ja es barallen per aconseguir els seus serveis a partir d'aquest proper mercat de fitxatges. Cal recordar que Marc Guiu té contracte fins al juny del 2025, però que el Barça volia asseure's amb ell per estudiar una possible renovació. Una renovació que, ara, es tornarà encara més complicada pel sol fet que Guiu ja sap que hi ha clubs de LaLiga forçant per fitxar-lo ja mateix.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: