Robert Lewandowski amb una bandera del FC Barcelona al fons

FUTBOL

Robert Lewandowski i Vitor Roque, en alerta pel fitxatge 'impossible' del Barça

L'arribada del jugador condicionaria la continuïtat dels dos davanters, que estan molt a gust al club

El Barça està en plena planificació del futur, i Joan Laporta ha demanat a Deco que sigui ambiciós. El president va arribar amb la promesa de reconstruir un club en decadència, i malgrat les dificultats, ho manté. La seva mirada és a llarg termini i part de la feina també va dirigida en aquesta direcció.

Des de la directiva tenen clar que cal apuntar alt als fitxatges. Aquest estiu encara serà difícil, però si el club segueix el creixement esperat i el nou entrenador dona una bona dimensió al projecte, tot millorarà. És per això que han mogut peces per intentar una operació molt complicada ara mateix, però que esperen que sigui més factible el 2025.

Es tracta de portar el Camp Nou un dels grans noms del moment. Un golejador d'època que els ajudi a elevar el nivell competitiu del grup i que alhora contrarestà un Reial Madrid amb Kylian Mbappé. L'arribada de l'astre francès al Bernabéu es té molt en compte, i amb aquest moviment intentarien repetir la competència de Messi i Ronaldo.

El Barça vol un crac de veritat

El Barça té molt clar el nom i què ha de fer per aconseguir-ho. De fet, aquesta setmana ja hi ha hagut reunions entre Deco i els representants del jugador per tractar alguns temes inicials. La coneguda agent Rafaela Pimienta va estar a la ciutat comtal compartint informació i sensacions amb el grup de treball del Barça.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

En concret van parlar de Haaland, i de la possible sortida d'aquí a dos estius. A l'actual és clar que seguirà al Manchester City, però hi ha una sèrie de condicionants que fan pensar que en el futur es podria donar. El primer, la bona relació de Joan Laporta amb el mort Mino Raiola, i que ha heretat Rafaela.

A més de qüestions personals, la clàusula de Haaland es redueix a 175M€ el 2025 i el Barça fa comptes per intentar arribar-hi. Si el jugador vol i el club paga, podria anar-se'n sense que el Manchester City tingués res a dir. La idea és que els ingressos del nou Camp Nou i el creixent interès per una hipotètica rivalitat amb Mbappé ajudin a quadrar números.

L'encaix de Haaland al Barça

Haaland no necessita presentacions, i els números amb el Manchester City són un autèntic escàndol. LaLiga també estaria molt interessada a facilitar l'operació per elevar el prestigi de la competició, i el davanter lliga molt el seu compromís al club anglès amb Pep Guardiola.

En un Barça amb grans generadors de joc com Pedri o Gavi, i jugadors talentosos per les bandes com ara Lamine Yamal, la seva figura seria idea. A més, arribaria en un punt de molta més solidesa dels joves, encara que amenaça els actuals davanters. Vitor Roque ha de ser l'aposta a futur, però Lewandowski tindria les portes obertes després d'haver amortitzat el fitxatge.