Robert Lewandowski mirant Frenkie de Jong amb cara de sorprès

Robert Lewandowski i Frenkie de Jong són els candidats per salvar el Barça

Joan Laporta intentarà parlar amb ells perquè ajudin el club

El Barça s'ha endut una nova garrotada amb el límit salarial que li ha posat LaLiga. El mateix Tebas va declarar que tot seria molt més fàcil per a ells si venguessin algun dels seus jugadors estrella. Per això, els principals assenyalats són Frenkie de Jong i Robert Lewandowski , per la qual cosa la directiva haurà de prendre una decisió en les properes setmanes.

Xavi està encantat amb ells, però el seu contracte podria significar un greu problema per al FC Barcelona, cosa que no podrien mantenir durant gaire temps. Frenkie de Jong i Robert Lewandowski són els dos que més cobren de la plantilla, tenint un salari de 37 milions anuals bruts l'holandès i 21 el davanter centre. Per això, el Barça necessita convèncer-los per canviar el contracte, cosa que milloraria considerablement la massa salarial de la plantilla.

Frenkie de Jong disputant una pilota contra Aimar Oroz
Frenkie de Jong és el millor pagat de la plantilla amb diferència | Europa Press

Frenkie de Jong es podria convertir en insostenible

Els primers anys del '21' a Can Barça han estat complicats, però la temporada passada va arrencar molt bé i va acabar convertint-se en un referent a la seva posició. Aquesta temporada és l'amo de la medul·lar culer, però el seu salari també està a l'alçada dels millors del món, i és inassumible per a Joan Laporta. Frenkie de Jong s'embutxacarà 18 quilos fixos, una prima de fidelitat de 9'7 milions i, com alguns apunten, 3'25 milions per cada títol, acumulant un total de gairebé 30 milions.

Logo de TelegramNOVEDAD TELEGRAM: ¡Pincha aquí para recibir GRATIS las noticias más exclusivas del FC Barcelona en Telegram!

El club català no es pot permetre un salari de tal magnitud i ara que Frenkie de Jong és capità podrien parlar amb ell perquè accepti una rebaixa. L'holandès està encantat que els seus companys hi confiïn i estaria recompensant aquesta confiança convertint-se en l'MVP en diversos partits. Res no fa indicar que el '21' no accepti ajornar algun dels pagaments o fins i tot perdonar-los, però cap de les dues parts vol enverinar la relació.

Robert Lewandowski podria tenir els dies comptats

Robert Lewandowski es va convertir en el fitxatge estrella de la temporada passada, pressionant de manera heroica el Bayern Munic perquè el deixaran sortir. Finalment, el desenllaç va ser feliç per a Robert i el Barça, però el contracte amagava un greu problema. A causa del Fair Play, el seu salari augmentaria temporada rere temporada, arribant a cobrar a la següent 16 milions nets amb 36 anys.

Joan Laporta haurà de parlar amb ells per conèixer si estan disposats a ajudar el club més del que ja ho han fet. Els seus salaris són avui dia inassumibles i podrien obligar a vendre algun dels seus companys, una solució que no agrada a ningú. Per això, Xavi no vol que el bon ambient del vestidor se'n vegi afectat, però la massa salarial que ha publicat LaLiga podria convertir-se en l'espurna definitiva.