Robert Lewandowski fent una ganyota amb la cara i Vitor Roque al fons amb cara d'incredulitat
FUTBOL

La dada que salva Robert Lewandowski i que explica el fitxatge de Vitor Roque

El polonès està passant una mala ratxa, però continua sent el millor davanter del Barça en espera de l'arribada del brasiler

El Barça no passa per un bon moment i tots els focus s'han centrat en l'efectivitat. Xavi Hernández va atribuir en roda de premsa la setmana passada la falta de punteria, i per al·lusió, Robert Lewandowski s'ha convertit en un dels més assenyalats. Fitxat per fer gols, l'any passat va complir tot i ser irregular, però en aquest no està arribant a les xifres que se n'esperen.

En un equip que és dels que genera més ocasions d'Europa, però dels menys efectius, el més preocupant és que Robert Lewandowski té poca incidència. Costa trobar el polonès i si a això li sumem que no està tan encertat de cara a porteria, el problema s'explica sol. Tot i això, el polonès continua sent el millor davanter de la plantilla segons les estadístiques.

Robert Lewandowski ha necessitat sis remats per cada gol, la xifra més baixa comparada amb els companys. Joao Félix, per exemple, en requereix 10,4, mentre que Ferran Torres és el que més se li acosta amb set. Raphinha, amb predilecció per provar molt des de la distància, és el pitjor amb 14,5.

Els números de Robert Lewandowski preocupen, però no són el pitjor

Aquesta estadística reflecteix el problema més gran del Barça: que estant malament Robert Lewandowski, continua sent el millor. No té competència a l'alçada a la plantilla del Barça, i per això vindrà bé a Xavi incorporar Vitor Roque aquest mateix hivern. El brasiler no tan sols aportarà rendiment immediat, sinó que també posarà més exigència sobre un Lewandowski que veurà clarament amenaçat el lloc.

Robert Lewandowski porta aquest curs amb el Barça vuit gols en vint partits de lliga. Molt per sobre dels seus companys d'equip, i Joao Félix i Ferran Torres els segueixen de més a prop amb tres. El Barça és actualment el cinquè en gols a favor, Girona, Reial Madrid, Athletic i Atleti estan per sobre.

Xavi no troba l'equilibri al Barça

La falta d'efectivitat tampoc no la compensa amb un bon balanç defensiu com el que sí que va tenir el curs passat, i això fa que hagi perdut molts punts. Els de Robert Lewandowski són tercers a nou punts del líder, i cada cop tenen una mica més lluny defensar el títol que van alçar al juny.

Les crítiques també han començat a caure sobre Xavi Hernández. Que l'equip sigui dels menys efectius d'Europa amb els jugadors que té es pot atribuir a una manca de confiança i de convicció a la idea. Els plantejaments del català no estan funcionant i els dubtes que s'han generat s'encomanen al futbolista.