Raphinha es toca l'escut del FC Barcelona mentre mira al capdavant sobre un fons taronja
FUTBOL

Un fitxatge i una cessió, els 2 motius que endarrereixen la sortida de Raphinha

Raphinha viu constantment al límit. Té amants i detractors a parts iguals, però la realitat és que la seva sortida s'ha frenat per dos motius

Raphinha va arribar al FC Barcelona amb el cartell d'estrella mundial. Les seves actuacions al Leeds van enamorar Joan Laporta que, gràcies a la seva bona relació amb el que era el seu agent, Deco, va aconseguir tancar el fitxatge per 58 milions d'euros. Però ara, el president i l'actual director esportiu tenen un gran dilema amb l'11, ja que el seu nivell ha baixat i el seu valor també està començant a caure en picat.

I això és una cosa que el FC Barcelona no es pot permetre. Les palanques han ajudat una mica a pal·liar la complicada situació econòmica, però el que realment necessita el club són grans vendes que deixin una quantitat de diners suficient per fitxar. En aquest sentit, Raphinha era el candidat ideal per ajudar amb el traspàs, però l'últim fitxatge culer i una inesperada cessió han provocat que la seva sortida es posposi fins a l'estiu.

Raphinha, salvat per la campana

Raphinha està feliç al FC Barcelona i, si fos per ell, es quedaria per sempre. Està encantat amb la ciutat i considera que el vestidor té molt de talent, però la directiva li ha col·locat el cartell de transferible. Per a Xavi Hernández és gairebé indiscutible i ja li ha guanyat la partida clarament a Lamine Yamal, encara que la seva principal missió a partir d'ara és fora del camp.

Sí, perquè el principal motiu per a la continuïtat de Raphinha ha estat el fitxatge de Vitor Roque. Els dos brasilers són grans amics, de manera que Deco i Joan Laporta han considerat que el millor és que l''11' es quedi fins a l'estiu per ajudar el '19'. Una simbiosi que hauria de donar molt bons resultats a curt termini, encara que Xavi Hernández no va voler que juguessin junts el seu primer dia.

Davant la UD Las Palmas, Vitor Roque va fer el seu debut amb el FC Barcelona en entrar al minut 78 per Ferran Torres. En canvi, Raphinha ja havia deixat el camp uns minuts abans, concretament al 72, quan va deixar el seu lloc a Lamine Yamal. Per tant, encara haurem d'esperar per veure com funciona la connexió brasilera, ja que la veritat és que l''11' tenia ofertes per anar-se'n, però es quedarà fins a final de temporada.

Raphinha no se n'anirà al Manchester United per culpa d'una cessió

El Manchester United de Ten Haag ja va voler fitxar Raphinha a l'estiu i tenia un pla mestre per portar-lo ara al gener, però ha fallat. I és que Jadon Sancho, un dels extrems més hàbils del món, no comptava per al tècnic dels diables vermells i la seva sortida estava cantada. Això sí, quan semblava que el FC Barcelona seria el destí, el Dortmund s'ha avançat.

El pla inicial passava per un bescanvi entre Raphinha i Jadon Sancho. El Manchester United volia oferir al petit atacant i una suma considerable de diners per aconseguir l'amic de Vitor Roque, però no serà possible. En primer lloc, Joan Laporta no estava gaire convençut del tracte i, a més a més, el Dortmund ha estat més ràpid.

Per tant, Raphinha es quedarà fins al juliol per ajudar a Vitor Roque, però el seu futur sembla força clar. El FC Barcelona necessita diners i l''11' segur que rep molt bones ofertes. L'estiu passat, de fet, l'Aràbia Saudita i el Manchester United ja van preguntar pel fitxatge, però ara també es podria sumar el Newcastle.