Raphinha durant el final de temporada

Raphinha posa en un compromís Xavi Hernández

El brasiler no es conforma amb la suplència

Raphinha ha estat un jugador clau per al FC Barcelona i tots els culers ho saben. Gràcies a ell, la temporada passada es van guanyar molts partits. Tot i així, les coses han canviat i sembla que ja no se li dóna tanta importància.

Xavi Hernández comptava amb Raphinha per a la banda, però ja fa uns partits que no se'l veu. En el seu lloc ara juga una jove promesa de tot just 16 anys, Lamine Yamal . Va començar sortint uns minuts en alguns partits, però després de la sanció que va rebre el brasiler, el seu paper a l'equip va canviar.

Ara hi ha una disputa per la posició, tot i que es podria dir que Raphinha ja ha perdut aquesta batalla. L'espanyol està arrasant i té l'entrenador fascinat. Per aquesta raó, aquest ja té la titularitat gairebé assegurada i el brasiler està en dificultats.

Primer pla de Raphinha somrient i mirant a càmera
El somriure nerviós | @raphinha, Instagram

Raphinha ha tornat a gaudir en un camp

Ara que hi ha l'aturada de seleccions, Raphinha ha pogut jugar els minuts que es mereix. Mitjançant la selecció, el brasiler està mantenint la forma i recobrant confiança. Al capdavall, és difícil d'assimilar que et tregui la titularitat un jugador de 16 anys.

Raphinha va fer una molt bona actuació dissabte passat contra Bolívia: a més d'un gol, va assistir a Neymar. Amb aquest gol, el Brasil va tancar una golejada de 5 gols. Com bé es va poder veure, el jugador del Barça està en molt bona forma.

Tot i això, Raphinha no és la prioritat, ja que el jove espanyol també va sorprendre el món amb Espanya. A més del seu debut amb l'absoluta, va fer un gol. Per això hauria trencat el rècord de jugador més jove a debutar i el de jugador més jove a anotar.

Cal cercar una solució

Són dos jugadors que mereixen minuts, per la qual cosa és difícil ser just amb tots dos. El problema de Raphinha va sorgir quan va ser sancionat diversos partits. En aquell moment es va situar Lamine com a substitut, encara que ningú esperava que acabaria robant-li el lloc.

Raphinha torna a jugar minuts amb la seva selecció i li està anant molt bé. El que passarà quan torni de l'aturada encara és un misteri. La temporada passada, que era el seu primer any a LaLiga, va fer 10 gols i va donar 12 assistències.

Esperem que Raphinha no acabi igual que Ansu Fati, que ha hagut d'anar-se'n a la Premier League per recuperar confiança i jugar els minuts que creu merèixer. En pocs dies veurem si l'estratègia de Xavi Hernández ha canviat o si continua sent la mateixa.