L'entrenador del filial del FC Barcelona, Rafa Márquez, és l'elegit per rellevar Xavi Hernández.

FUTBOL

Rafa Márquez exigeix 3 fitxatges i 1 estrella per rellevar Xavi Hernández: més 150 M€

L'entrenador mexicà Rafa Márquez és l'elegit i exigeix 4 grans fitxatges per rellevar Xavi Hernández des de ja

El Barça, amb Joan Laporta com a principal impulsor de la iniciativa, tenia per objectiu intentar convèncer l'egarenc Xavi Hernández perquè seguís al capdavant del primer equip masculí. I parlem en passat doncs, després de la dolorosa derrota a UEFA Champions League contra el PSG, tot ha canviat completament i el futur torna a ser més incert que mai. El que ahir semblava blanc, ara és totalment negre i la realitat és que Xavi Hernández podria tenir les hores comptades com a entrenador de la primera plantilla culer.

Des que Xavi Hernández va anunciar que no seguiria al Barça més enllà del 30 de juny, Joan Laporta va començar a sondejar diversos tècnics que podrien fer-se càrrec de l'equip. Van sonar els noms de Hansi Flick, Roberto De Zerbi i fins i tot el de Luis Enrique Martínez, actual entrenador del PSG de Kylian Mbappé. Ara bé, la realitat del club és molt diferent i, per si no fos poc, les necessitats econòmiques del Barça continuen sent màxima i, per tant, totalment prioritàries.

En aquesta direcció, l'entrenador que ha agafat més pes per rellevar Xavi Hernández aquestes últimes hores és el mexicà Rafa Márquez, actual DT del Barça Atlètic, filial culer. Márquez, que ja va reconèixer que treballa per poder convertir-se en el tècnic del primer bloc algun dia, estaria encantat d'assumir el càrrec, però com Hansi Flick, demana garanties. Unes garanties que, com calia esperar, són més aviat exigents i impliquen que el Barça de Joan Laporta acudeixi, una vegada més, al mercat de fitxatges d'aquest estiu que ve.

Ni Hansi Flick, ni tampoc Luis Enrique: Joan Laporta escull Rafa Márquez, però ja demana 4 fitxatges per al seu nou projecte

Com s'esperava, Rafa Márquez fa dies, setmanes i mesos que espera la trucada definitiva del president del Barça, Joan Laporta. Una trucada que ja s'hauria produït, encara que, com expliquem, el mexicà vol i exigeix algunes garanties per poder acceptar el rol que per ara ocupa Xavi Hernández. El futur ara és més incert que mai, encara que és clar que les dificultats econòmiques del Barça obligaran Joan Laporta a escollir la via més factible, anomenada Rafa Márquez.

Rafa Márquez està com a boig per convertir-se en el nou entrenador del Barça, però també té clar que agafar el primer equip culer és un repte complicat i vol garanties. I és que Rafa Márquez, que actualment dirigeix el conjunt filial, té la sensació que el seu pas pel Barça podria suposar un abans i un després a la seva carrera. Márquez sap que ha perdut molt de crèdit després d'alguns polèmics anuncis vinculats a cases d'apostes mexicanes i entén que, si fracassava al Barça, el seu prestigi quedaria molt deteriorat.

El president del Barça, Joan Laporta, en una foto en primer pla amb Rafa Márquez, entrenador del filial culer.

És, per tot això, que l'entrenador mexicà exigeix 3 fitxatges i una estrella per signar el nou contracte amb el Barça. El president del club culer, Joan Laporta, ho entén a la perfecció, però també sap que acudir al proper mercat de fitxatges no serà una tasca senzilla, especialment per la situació econòmica. Abans d'apostar per Rafa Márquez, Deco i Laporta van voler esgotar la via Xavi Hernández, que ja ha perdut rellevància després de la derrota a Champions League.

Rafa Márquez exigeix 3 fitxatges i 1 estrella per rellevar Xavi Hernández: més de 150M€

Les exigents condicions de Rafa Márquez impliquen que el Barça, una vegada més, hagi de passar per caixa durant el proper mercat de fitxatges. Joan Laporta ho intentarà, però ja ha comunicat al DT mexicà que la Masia haurà de ser la base del seu futur projecte com a entrenador del club català. Márquez està disposat a acceptar, però ha demanat 3 fitxatges urgents i una estrella valorada en 150 milions per convertir-se en el nou entrenador del Barça l'any que ve.

Al Barça són optimistes, ja que 3 d'aquests nous fitxatges passen per donar continuïtat a alguns dels futbolistes que està quallant una gran temporada al Barça Atlètic. Ara bé, Rafa Márquez vol implantar la seva praxi i metodologia i, per tant, ja ha transmès al club culer un conjunt de canvis que podria ser dràstics i sorprenents.

En aquest sentit, Rafa Márquez entén que caldrà reforçar, immediatament, 3 posicions una mica debilitades avui dia. L'entrenador mexicà aspirar a comptar amb Mamadou Mbacke, Mika Fayé i Pau Víctor, tots ells del filial, i aconseguir el fitxatge de Jamal Musial, futbolista del Bayern Munic. Amb aquestes noves 4 figures, Márquez entén que podria començar a desenvolupar la seva feina en un Barça que necessita aixecar-se després del cop dur contra el PSG de Luis Enrique.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: