Vitor Roque mirant de reüll Joan Laporta que dissimula

Perilla Vitor Roque al gener i el Barça ho sap: Laporta pensa en 2 fitxatges més

El club blaugrana vol incorporar el brasiler durant el mercat hivernal, però té dues alternatives definides per si no s'aconsegueix marge salarial

El FC Barcelona somia a incorporar Vitor Roque durant aquest pròxim mercat hivernal. Ara bé, sembla que tot plegat fa pensar que es quedarà en una fantasia que s'haurà de complir durant l'estiu. Al club blaugrana encara són optimistes i no descarten l'arribada del brasiler, però el cert és que cada cop és menys a prop.

La no arribada de Roque durant aquest mes de gener es podria relacionar amb dos factors. En primer lloc, aniria vinculada al factor econòmic. El club blaugrana no disposa de marge salarial i depèn del pagament d'una 'palanca' per valor de 40 milions d'euros per inscriure'l.

A més dels ja esmentats límits econòmics, també hi ha diverses raons esportives que ens porten a entendres perque el Barça treballa amb diverses alternatives.

Per què el Barça creu que encara no és el moment de Roque?

Al club blaugrana hi ha diversos membres de la directiva que consideren que ser conservador amb l'arribada de Roque és la millor opció. Quins motius esportius hi ha al darrere?

Argumenten que el jugador brasiler es va lesionar a finals de setembre i creuen que si arriba al gener és perquè rendeixi immediatament. Cosa que sembla una utopia tenint en compte que té 18 anys i que l'adaptació del Brasil a Europa no és mai senzilla. "L'afició és molt exigent i si arriba a mitja temporada voldran que aporti des del dia 0", comentava una font del club culer.

El 'factor Robert Lewandowski' també preocupa al club. Es considera que el polonès passa per un moment 'una mica complicat' i portar-li competència podria afectar la convivència del vestidor. Roque necessita un mentor però, vist el que s'ha vist, potser seria millor que el conegués en un ambient una mica més distès.

A més del factor econòmic, el tema esportiu també hi jugarà un paper clau. Ara bé, Xavi Hernández va boig per la música i ha sol·licitat que s'intenti inscriure'l a LaLiga EASports fins a l'últim dia habilitat. Una opinió que contrasta una mica amb la d'alguns directius, que opatarien per l'opció més conservadora, explicada anteriorment.

En cas que no arribés Roque, el FC Barcelona té preparades dues alternatives molt més realistes. Unes opcions que, a més, no requereixen l'activació de cap palanca i la seva adaptació podria ser més que immediata. És evident que el Barça intentarà inscriure Roque fins a l'últim dia, però si no s'aconsegueix tampoc suposarà cap desastre.

Quins jugadors poden donar relleu a Lewandowski a la punta d'atac?

Al club blaugrana preparen dos 'fitxatges' que formarien part del famós pla B. Tots dos juguen al Barça Atlètic i, de moment, estan fent molt bona temporada. El principal candidat a fer el salt al primer equip és Pau Víctor, que juga al filial cedit pel Girona.

El de Sant Cugat agrada molt a la direcció esportiva i, tenint en compte els seus registres golejadors, fa setmanes que mereix una oportunitat. Xavi Hernández ho té molt en compte, però fins ara ha estat més partidari de provar amb peces menys troncals per a Rafa Márquez. El motiu és senzill: Víctor és imprescindible per al mexicà i al club creuen que moltes de les opcions d'ascens passen per ell.

Aquesta situació podria canviar, perquè al tram final de la temporada el primer equip s'estarà jugant títols importants. La prioritat serà l'equip de Xavi Hernández, així que Pau Víctor és una de les opcions més destacades i factibles.

L'altra alternativa és un jugador que ja sap què és marcar amb el Barça de Xavi. Es tracta de Marc Guiu, un davanter format a la Masia que ja està en dinàmica del primer equip. Al FC Barcelona el valoren molt, però és un perfil menys madur que el de Víctor.

El motiu pel qual Marc Guiu passa, per ara, a un segon pla

Si Guiu no surt a la 'pole position' és per un motiu clar: està jugant el Mundial sub17. En cas que Espanya arribés a la final, el blaugrana no tornaria a Can Barça fins al 4 de desembre. Un fet que el farà perdre pes a la plantilla de Xavi, que el tindrà i el té molt en compte per al futur.