Muntatge de Pep Guardiola amb cara d'admiració mirant a Lamine Yamal

Pep Guardiola tomba el primer obstacle de Lamine Yamal al FC Barcelona

L'estrella de la Masia no pot tenir més sort i ho té tot de cara

Una nova estrella ha nascut al Barça i està llençant la porta a terra del primer equip. Lamine Yamal va tornar a meravellar al Gamper i l'afició no para de demanar a Xavi Hernández que li doni oportunitats. Molts consideren que el futur del club passa pels seus peus i sembla que Pep Guardiola opina el mateix, cosa que s'ha encarregat d'assegurar-se amb el darrer moviment.

El fitxatge més esperat i desitjat de Xavi Hernández era Bernardo Silva, però sembla que el portuguès hauria arribat a un acord per renovar amb el City. Pep Guardiola és un dels principals culpables d'aquesta decisió i encara que el tècnic culer ara no s'ho cregui, és una bona operació per als dos equips. L'arribada del portuguès al Barça hauria significat que molts dels joves no tinguessin minuts, especialment Lamine Yamal, a qui molts veuen com el substitut de Dembélé.

Lamine Yamal al Gamper
Lamine Yamal vol més minuts amb el primer equip | Twitter, @FutbolTotalCF

Lamine Yamal continuarà tenint minuts amb el 'no' de Bernardo Silva

Òbviament, Bernardo Silva i Lamine Yamal no són perfils similars, un és més associatiu i l'altre és desequilibri pur, però tots dos encaixen a la perfecció en allò que busca Xavi. Tot i que el tècnic necessitava algú que es pogués ajuntar amb Pedri a tres quarts del camp, l'adeu de Dembélé fa pensar que l'opció del planter és l'adequada. A més, les dificultats del fitxatge del portuguès gairebé obliguen el Barça a haver de recórrer a la Masia com més aviat millor.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

Tot i que el tècnic 'skyblue' podria haver fet un regal a Lamine Yamal i companyia, els problemes no han acabat per als joves de la plantilla. Diversos mitjans apunten que l'opció de Neymar guanya punts dia rere dia i només la decisió del tècnic està endarrerint el seu fitxatge. Per si no n'hi hagués prou, si el brasiler no arriba intentarien incorporar Joao Félix, de manera que la 'mini' estrella de 16 anys haurà d'aprofitar molt bé els seus minuts.

Lamine Yamal és l'exponent més gran de la Masia

El Barça continua en crisi i encara que està a punt de solucionar el problema de les inscripcions, encara tenen afers econòmics. Sempre que hi ha aquest tipus de situacions, la solució més racional per als equips és recórrer al planter, cosa que el Barça sempre fa, però que ara haurà d'intensificar.

La renovació de Bernardo Silva amb el City és més a prop que el seu fitxatge pel Barça, que gairebé s'ha descartat completament. Aquesta decisió obre les portes a jugadors més joves com Lamine Yamal, Ez Abde o Ansu Fati, però el club continua entestat per ordre de Xavi de fitxar un davanter. Laporta vol que el seu tècnic aposti pel planter i intentarà convèncer-lo abans de diumenge, però si no ho aconsegueix, els mateixos jugadors s'encarregaran de demostrar als entrenaments que mereixen una oportunitat.