Pep Guardiola mirant endavant amb els escuts de PSG i FC Barcelona
FUTBOL

Pep Guardiola no vol negociar amb el PSG pel fitxatge que persegueix el Barça

L'entrenador podria perdre una de les peces clau, però lluitarà per ell fins al final i, si se'n va, millor al Barça

Els resultats de Pep Guardiola continuen sent un escàndol, i al Manchester City s'ha coronat com el millor del món si no ho era ja. El seu futbol enamora i la gran riquesa tàctica dels seus equips el situa un esglaó per sobre dels rivals. Tot i això, un dels seus millors futbolistes vol marxar aquest mateix estiu, i no el podrà retenir.

Pep Guardiola ja es va quedar sense Gündogan el curs passat, i ara podria abandonar-lo el seu acompanyant al centre del camp. Un dels futbolistes més creatius i que, després d'arribar a la trentena, es planteja un canvi d'aires. Ho ha guanyat tot i el sedueixen nous projectes lluny d'Anglaterra, encara que amb alguns llaços futbolístics.

La seva importància dins dels esquemes de Pep Guardiola és tan gran que aquest curs ja ha jugat 2.633 minuts i ha marcat vuit gols, més que en tot l'últim curs. Amb passat al Benfica i al Mònaco, li podria venir de gust recalar a Espanya encara que el PSG el tempta.

Pep Guardiola no vol negociar: el Barça, disposat a complir les peticions

Parlem de Bernardo Silva, internacional portuguès i amb una trajectòria envejable. Currículum no li falta i, sabent que la seva intenció és buscar nous reptes, hi ha molts clubs darrere seu per fitxar-lo a l'estiu. Tanmateix, un està molt clar: el Barça ho ha estat intentant diversos mercats i la intenció del jugador és ferma d'apostar per ells.

Pep Guardiola ho podria facilitar, i ja han rebutjat una oferta del potent PSG. Al gegant parisenc, amb Luis Enrique al capdavant, li encaixa molt el seu perfil i han posat 50 'quilos' sobre la taula. La resposta del Manchester City, un 'no' rotund.

Bernardo Silva al costat de l'escut del FC Barcelona

La qüestió amb Bernardo Silva, però, és més complexa. És propietat del Manchester City i molt important per a Pep Guardiola, però el portuguès es va assegurar d'incloure una clàusula al seu últim contracte que l'allibera per tan sols 58 M€. Els anglesos s'esforçaran per retenir-lo, però, si no el convencen, no negociaran i exigiran el pagament íntegre.

Bernardo Silva es deixa estimar pel Barça

Bernardo Silva va incloure aquesta clàusula pensant ja en el Barça. Fa temps que la seva intenció podria ser posar-se a les ordres de Xavi Hernández, i l'atreu una nova lliga, però amb un equip de proposta similar. Coneix la situació del Barça i el millor exemple és Gündogan, qui li hauria donat bones referències.

A més, un altre company seu a la selecció, Joao Félix, el va convidar públicament a fitxar. De fet, el davanter va ser molt explícit i va revelar converses amb Bernardo Silva sobre la ciutat i el club. L'estiu serà clau per decidir el futur d'un jugador que seria un fitxatge d'alt nivell per al Barça.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: