Imatge de Xavi Hernández, entrenador del F.C. Barcelona, celebrant una victòria davant de la Reial Societat

L'Osasuna deixa clar a Xavi quina és la seva estrella: El col·leccionista de MVP

El joc només fluïa quan la pilota passava per les botes, sent clau en els gols

Xavi Hernández no acaba de trobar la fluïdesa desitjada, però per sort hi ha molts aspectes positius d'aquests primers partits. Els 'rojillos' van tornar a destapar les costures del vigent campió de lliga, deixant clar que tenen moltes dificultats quan s'enfronten a un equip tancat enrere. Des de l'afició culer defensen que Pedri és l'únic capaç de trencar línies amb les passades, però el que ha pres el timó de la plantilla és un altre company.

Frenkie de Jong ha estat l'MVP a gairebé tots els partits del Barça aquesta temporada, evidenciant que amb la marxa de Busquets ha fet un pas endavant. A més, amb la incorporació d'Oriol Romeu, l'holandès té molta més llibertat per pujar a l'atac i ocupar diverses posicions, estant present en diverses fases del joc. A les quatre jornades disputades, el '21' s'ha encarregat d'iniciar les jugades com a central, aparèixer entre línies per filtrar passades i trepitjar els metres finals per crear més perill.

Frenkie de Jong disputant una pilota contra Aimar Oroz
Frenkie de Jong va destacar en totes les facetes del joc | Europa Press

Frenkie de Jong va tornar a ser elegit com a millor jugador

El líder 'silenciós' va tornar a fer de les seves a Pamplona i va ajudar Koundé i Christensen a la sortida de pilota, a més de fer la passada del penal a Lewandowski. Frenkie de Jong va acabar el partit amb 130 tocs de pilota, fent 110 passades sense baixar del 90% d'efectivitat en aquestes quatre jornades. Així mateix, va realitzar fins a set conduccions que van trencar la primera línia de pressió i va generar cinc accions de tir, sent el que més generava en atac i defensa.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

Xavi Hernández ha estat el tècnic que ha canviat la cara al paper de Frenkie de Jong al Barça. Va trobar el seu espai escortant-lo amb Sergio Busquets, que li cobria l'esquena a les seves excursions, encara que el seu desplegament físic era limitat. La temporada passada va començar a ser el '21' que esperava el Camp Nou des de la seva arribada, però aquest any amb Oriol Romeu està millorant a tots els seus registres.

Frenkie de Jong pren el relleu a Sergio Busquets

L'històric '5' culer va canviar la percepció del pivot tal com la coneixíem, però mai no va tenir el reconeixement merescut. Ara es podria estar repetint la història amb Frenkie de Jong. La seva feina es veu rarament recompensada amb gols o accions de perill, però és el principal responsable d'ajudar a generar-les.

Si continua a aquest ritme, el tècnic de Terrassa haurà de fer ajustaments en atac perquè puguin aprofitar millor les pilotes en avantatge de Frenkie de Jong. El mateix Lewandowski va declarar que se sentia més còmode amb tres davanters, ja que podien generar més en atac, cosa que podríem veure a la tornada de l'aturada. A les oficines culers estan resant perquè el 'virus FIFA' no afecti cap dels seus jugadors i els tinguin en plena forma per a la visita del Betis, un partit en què tots dos voldran el control de la pilota i el '21' pot tornar a brillar.