Xavi Hernández mirant Oriol Romeu

Oriol Romeu, el tapat de Xavi, tanca boques i demostra que té lloc al Barça

El tècnic català està molt content amb el rendiment ofert pel jugador d'Ulldecona

L'arribada d'Oriol Romeu al Barça va causar molts debats entre els aficionats culers, però des de la presentació, Xavi Hernández ha deixat clar que tindrà un paper fonamental. El de Terrassa sap que amb la presència física que atorga el català, la plantilla, més específicament la zona medul·lar, guanyarà moltes pilotes dividides. Gràcies a aconseguir el control de la pilota després de disputa, el sistema tàctic se'n veurà beneficiat, ja que podran iniciar altres noves jugades.

Oriol Romeu només ha jugat tres partits de pretemporada i ja sembla haver tancat totes les crítiques a força de jugar i de demostrar per què Xavi Hernández hi confia. L'entrenador, conscient que el '18' ha d'anar entrant en dinàmica, només ho va fer jugar 46 minuts al primer matx contra l'Arsenal, 76 minuts al segon contra el Reial Madrid i 80 minuts al tercer partit contra l'AC Milan.

Imatge del futbolista Oriol Romeu amb la samarreta del Girona en un partit davant la Reial Societat
Oriol Romeu el tapat de Xavi Hernández | Europa Press

Oriol Romeu pot ser molt important al Barça de Xavi

La marxa de Busquets deixarà un buit enorme, però amb Oriol Romeu, el Barça es pot veure beneficiat per les característiques del català. El fet de tenir un pivot que pot brillar en tasques defensives provocarà que els seus companys se sentin alliberats a les posicions d'atac. D'aquesta manera, podran distribuir millor la pilota i la circulació serà més ràpida.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

A més, en el que sí que s'assembla Oriol Romeu a Busquets és en la precisió a l'hora de distribuir el joc. En només uns partits, ja ens ha sorprès per la ràpida adaptació a l'esquema de Xavi Hernández. Mostra estabilitat a l'equip i és ràpidament repartint el joc a un o dos tocs per sortir de la pressió. En el segon partit de pretemporada, el català va fer 45 de 45 passades distribuïdes, és a dir, un 100% d'encert a la passada.

I tot això cal posar-ho en context, la posició de pivot en un esquema com el del Barça és una tasca molt difícil. Els rivals, conscients de l'estil, solen pressionar molt amunt, per això mateix han d'assegurar les passades si no vol deixar l'equip vulnerable. La seva ràpida adaptació a un esquema nou, a uns nous companys i a saber bregar amb les crítiques fan d'Oriol Romeu un fitxatge fonamental.

Oriol Romeu permetrà que els seus acompanyants llueixin en atac

La presència d'Oriol Romeu pot permetre que tant Pedri, De Jong o Gundogan no es desgastin físicament en defensa, i així poder oferir les seves millors virtuts en atac i que tota la plantilla se'n vegi beneficiada. La capacitat dels acompanyants per oferir sortida de pilota permetrà trencar la primera línia de pressió. Així mateix, quan tinguin més metres per córrer, seran més perillosos, ja que tots tenen la qualitat suficient per fer una passada entre línies i deixar un atacant en posició de gol.

El temps dictarà sentència sobre si el fitxatge d'Oriol Romeu acaba sent tan bo com ha demostrat ser durant la gira americana. Només les lesions ens poden privar de veure l'evolució del futbolista d'Ulldecona. Esperem que tot segueixi el seu curs natural i que els culers, que ja n'hi ha molts, canviïn d'opinió sobre l'encaix d'Oriol a l'esquema de Xavi Hernández.