Gavi somrient de perfil amb Oriol Romeu cridant al costat
FUTBOL

Les notes del Barça contra el Rayo Vallecano: suspensos i tres jugadors molt assenyalats

El conjunt blaugrana no va passar de l'empat (1-1) contra els madrilenys en un partit que va tenir dues cares molt diferenciades i que va quedar tacat per la manca de continuïtat en el joc dels de Xavi Hernández

Volien dedicar-li la victòria a Gavi, però no ha sigut possible. El FC Barcelona no ha passat de l'empat (1-1) contra el Rayo Vallecano en una altra pobre tarda futbol del conjunt de Xavi Hernández, que va millorar durant la segona meitat. Els blaugranes van lluitar per capgirar el marcat, però no ho van aconseguir malgrat l'entrada dels canvis, que van donar una altra cara a l'equip.

Amb l'empat, el Barça deixa escapar dos punts més i s'allunya de Girona i Reial Madrid, que disputaran els seus duels aquest diumenge. A més, l'equip culer s'haurà de refer ràpidament, perquè aquest dimarts que ve rep la visita del Porto a Montjuïc.

Les notes del Barça

Iñaki Peña (5): El porter espanyol havia de substituir Ter Stegen i no va resultar una tasca fàcil. Ha tingut feina a la primera meitat i li ha faltat fluïdesa amb la pilota als peus, però a la segona ha complert amb nota. Demostra que pot ser un bon suplent, tot i que el seu futur a Can Barça és més que incert.

Joao Cancelo (4): El portuguès acumula molts minuts i se l'està notant una mica cansat. Per dins no s'està trobant còmode i encara li falta entesa amb Lamine Yamal. Ha de descansar per agafar aire de cara al tram decisiu de la temporada.

Andreas Christensen (6): El danès ha quallat una gran actuació i ha complert amb escreix en els seus duels contra els atacants del Rayo Vallecano. Ha perdut protagonisme, però segueix demostrant que és un jugador de garanties per a dies en què cal donar descans a altres titulars.

Iñigo Martínez (7): El basc continua demostrant que ha de ser titular al FC Barcelona. Li va donar fluïdesa al joc i va estar molt encertat en els desplaçaments, en què es va entendre a la perfecció amb Lamine Yamal.

Alejandro Balde (6): El lateral esquerre és lluny de la seva millor versió i se li nota mancat de confiança. Tot i això, va evitar un gol del Rayo i va donar una assistència clau que va significar el gol de l'empat.

Oriol Romeu (3): Xavi Hernández el va provar d'interior amb Frenkie de Jong, que es va acostar a la base de la jugada. La seva primera part va ser un desastre i no és la primera vegada. Està sense confiança i, per aquest motiu, el FC Barcelona ja li busca un relleu de garanties.

Frenkie de Jong (6): Tornava després de setmanes lesionat i es va notar ràpidament. Se'l va veure sense forma, però va imprimir un altre ritme al joc del Barça. Va ser nomenat MVP del partit, però va reconèixer "no haver estat del tot fi".

Pedri (5): El canari és vital per al Barça, però tampoc no va estar excel·lent. Continua lluny de la seva millor versió, tot i que va tenir ocasions de gol arribant des de la segona línia. Ha de continuar millorant i agafant pes a l'equip, i més després de la baixa de Gavi.

Lamine Yamal (7): A la primera meitat va ser una de les úniques armes de l'equip i va deixar jugades de geni. Es va sentir més còmode, però continua lluny de ser influent i decisiu. El seu futur és més que brillant i ha de passar, sigui com sigui, per Barcelona.

Ferran Torres (4): El valencià va desaparèixer en combat i tampoc no va tenir la seva tarda. No va aprofitar l'oportunitat que li va donar Xavi Hernández, que va apostar per ell a Vallecas donant-li la titularitat.

Lewandowski (5): Amb el gol va salvar el Barça del desastre, però va passar molt desapercebut. Continua estant molt incòmode lluny de l'àrea i sent que no li arriben les pilotes per a rematar i fer gols.

Els canvis de Xavi Hernández contra el Rayo Vallecano

Gündogan (5): Va estar francament bé a la medul·lar i va estar a prop de donar-li una assistència a Raphinha que hauria d'haver estat penal. El Barça el va trobar a faltar durant la primera meitat, en què va descansar després d'acumular minuts a l'aturada de seleccions.

Joao Félix (4): Continua perdut i la seva suplència l'assenyala. El Barça sap que és un gran jugador, però mai acaba de ser decisiu. No seguirà a Can Barça llevat de gir inesperat.

Fermín (5): Va entrar amb ganes i actitud, però no va aportar gaire en els més de 13 minuts que va estar sobre la gespa.

Raphinha (8): El brasiler va entrar amb la porteria entre cella i cella i va estar a prop de donar-li la victòria al Barça. Primer amb un gran xut al pal i després amb una acció en què el col·legiat hauria d'haver assenyalat penal. Va estar excels i descarat al tram final.