Muntatge de Xavi Hernández amb Sergi Roberto
FUTBOL

Les notes del Barça contra l'Almeria: Sergi Roberto assenyala i Xavi Hernández critica

El primer equip blaugrana va superar (3-2) l'Almeria per la mínima en una altra trista i freda actuació per part de diverses primeres espases del vestidor

"La primera part és inacceptable. Això és el Barça i cal deixar-se la pell, al primer temps juguem sense ànima", va apuntar Xavi Hernández a la roda de premsa després del partit. El FC Barcelona va guanyar per la mínima (3-2) contra l'Almeria en una altra trista nit de futbol a Montjuïc.

Més de 34.400 ànimes es van reunir al Lluís Companys per viure un altre partit de LaLiga EA Sports fred i amb manca d'intensitat per part de l'equip blaugrana de Xavi. El tècnic va esclatar al descans del matx i va aconseguir que els seus sortissin amb una altra cara en la segona meitat. Una segona meitat en què va brillar un dels assenyalats i van quedar molt retratades diverses de les primeres espases d'aquest Barça.

Les notes del Barça contra la UD Almeria

Iñaki Peña (6): El porter alacantí va estar encertat durant la primera meitat, però va cometre un error d'embalum a la segona que va suposar l'empat (2-2) de l'Almeria. Li va faltar compenetració amb Ronald Araújo, però va acabar salvant l'equip amb una altra gran parada al tram final del partit. Així, doncs, li va acabar donant, amb Sergi Roberto, els tres punts al Barça de Xavi Hernández.

Joao Cancelo (6): El portuguès va partir des del costat dretà i va tornar a generar diverses ocasions de perill a nivell ofensiu. A més, també va estar encertat en defensa, on va cobrir bé les arribades del belga Largie Ramazani. Continua sense tenir rival en la seva posició i està mereixent continuar sent titular.

Ronald Araújo (5): Partit molt fluix del central uruguaià, que va estar lluny de mostrar la seva millor versió. Va cometre un error al primer gol de l'Almeria i va pecar de falta de comunicació amb Iñaki Peña al segon. Que un futbolista de la seva talla mundial estigui tan poc encertat demostra que alguna cosa falla dins el vestidor.

Andreas Christensen (4): Mal partit del central danès, que va entrar com a titular en substitució de Jules Koundé. Va ser amonestat en els primers minuts de matx i al descans Xavi Hernández el va assenyalar deixant-lo al vestidor. Ha de millorar molt si vol tornar a ser titular al centre de la defensa.

Alejandro Balde (5): Va tornar a la titularitat i no va quallar un mal partit. Ara bé, el lateral ja no és tan fresc i és menys imprevisible que l'any passat. Dos aspectes que el van portar a ser suplent en jornades anteriors de Lliga i Champions League.

Ilkay Güngodan (6): El migcampista alemany ho va intentar tot, però va tornar a pecar de falta d'encert davant la porteria valencianista. Va tenir menys ocasions clares, en part perquè Xavi Hernández el va situar a la base de la jugada davant la baixa sensible per sanció del neerlandès Frenkie de Jong.

Sergi Roberto (9): No és el millor en res, però va quallar un gran partit a nivell ofensiu, defensiu i actitudinal. El capità va recòrrer a l'orgull, va saber baixar al fang i va donar la victòria al Barça quan més la necessitava.

Fermín López (5): El de Huelva no va estar malament, però se li va notar una mica sobreexcitat i nerviós. Va voler rellevar el rol de Gavi, però se'l va notar passat de voltes durant els primers minuts del matx.

Robert Lewandowski (5): El davanter polonès no va comparèixer durant la primera meitat, però a la segona va fer un pas endavant i va generar diverses ocasions. Li segueix faltant el gol, però s'acabarà arribant si està igual d'endollat que contra l'Almeria a Montjuïc.

Raphinha (6): El brasiler va marcar un gol i va quallar un partit notable en molts sentits. Treballa, s'esforça, però acaba sent inofensiu. Va celebrar el seu gol al més pur estil Memphis Depay, però va acabar sent xiulat, amb els seus companys, al final dels primers 45 minuts.

Joao Félix (3): El portuguès va sortir a passejar-se i va acabar passant desapercebut durant bona part del partit. No s'implica en defensa i està acostumat a caminar pel camp, cosa que Ferran Torres no va fer quan va entrar al seu lloc a la segona meitat. Va quedar assenyalat per Xavi Hernández.