Muntatge de Marc Guiu amb la samarreta del FC Barcelona i la seva família plorant al costat amb el Camp Nou al fons

Marc Guiu debuta amb 17 anys, marca gol i la seva família s'esfondra: el vídeo emociona

La família de Marc Guiu era a la grada i van poder presenciar el seu gol en directe

Marc Guiu és el nom propi del dia. Amb només 17 anys va ser capaç de debutar amb el FC Barcelona i anotar el gol de la victòria. Un gol que significa molt, ja que El Clásico està a tocar i les opcions de lliga dels de Xavi Hernández passaven per no enlairar-se en la classificació.

El FC Barcelona arribava al partit contra l'Athletic Club amb problemes seriosos a causa de les múltiples lesions i amb la responsabilitat de guanyar. Tot i això, des del primer minut de joc va quedar clar que no seria gens fàcil i, de fet, el gol de la victòria no va arribar fins al minut 79. Xavi Hernández va col·locar d'inici Joao Félix com a '9', però no va ser capaç de perforar la meta rival i va haver de donar entrada a Marc Guiu per solucionar la papereta.

Això sí, el que ningú es podia imaginar és que el noi de només 17 anys fos tan determinant. Només va necessitar 30 segons per deixar la seva empremta i estrenar-se amb magnificència. Cosa que ni la seva pròpia família es podia imaginar d'acord amb les imatges que estan circulant en xarxes i que s'han tornat virals.

Marc Guiu, la nova perla del FC Barcelona

Marc Guiu s'ha destapat com a golejador del FC Barcelona quan ningú no ho esperava i en el pitjor moment de la temporada. Amb Lewandowski i Raphinha lesionats, Xavi Hernández ha recorregut Joao Félix i Ferran Torres com les seves principals amenaces ofensives, però no estan donant el resultat esperat. Tot i això, ara té una altra alternativa per formar un onze de garanties, ja que el noi de només 17 anys ja ha demostrat del que és capaç.

Sí, perquè Marc Guiu va saltar al camp al minut 78 i va anotar el gol de la victòria al 79, però és que a més, era el dia del seu debut. Sens dubte, una nit que no oblidarà mai ni ell ni els seus familiars, que estaven a la grada veient el partit i no van poder contenir l'emoció després del gol del Juvenil. El vídeo del moment es descriu sol, ja que les llàgrimes i la incredulitat s'apoderen dels seus en un moment que quedarà gravat per sempre a la memòria familiar.

I ara què?

Marc Guiu ha començat amb bon peu, però no pot llençar les campanes al vol. Sap que ha pogut jugar per la plaga de lesions i ho podrà fer algun dia més, però a partir del gener tot es complica. I és que Vitor Roque, el futur '9' del FC Barcelona, està com a boig perquè comenci el 2024 i pugui vestir la seva nova samarreta.

Aquest escenari deixa Marc Guiu contra les cordes. Després del seu espectacular debut segur que vol continuar progressant, però no ho tindrà fàcil . Xavi Hernández no està per la tasca de deixar-lo sortir cedit al proper mercat de fitxatges, així que s'haurà de conformar amb un rol secundari.

En definitiva, Marc Guiu encara s'ha de fer un lloc al FC Barcelona. Va per bon camí, però no serà gens fàcil entrar als plans de Xavi Hernández amb regularitat. Encara que això sí, el que ningú ja no pot treure ni a ell ni a la seva família és el gol que ha marcat en el seu debut i el vídeo de la seva gesta és la prova.