Erling Haaland i Kylian Mbappé davant un escut del Reial Madrid
FUTBOL

Tot llest, el Reial Madrid n'aconsegueix l'objectiu: prop de fitxar Mbappé o Haaland

El Reial Madrid té al punt de mira les dues estrelles del futbol mundial, però només en pot quedar una

El Reial Madrid fa anys i anys que busca la seva pròxima gran estrella que se sumi a la seva constel·lació de llegendes. Beckham, Figo, Raúl, Cristiano Ronaldo o Benzema són només alguns dels que ja han passat a la història per la seva estada al Bernabéu. El francès va ser l'últim a marxar i ha deixat un forat a la davantera que està costant d'omplir.

En aquest sentit, hi ha dos clars candidats a ser la pròxima gran referència del Reial Madrid: Kylian Mbappé i Erling Haaland. El primer és objectiu del Reial Madrid des de la temporada 2017, quan encara era jugador de l'AS Mònaco. Per la seva banda, la gran explosió del noruec fa que sigui el golejador del present i del futur del futbol (per alguna cosa l'anomenen 'Cyborg').

El Reial Madrid té prou diners per fer un fitxatge galàctic

Encara que el Reial Madrid és on la majoria de jugadors volen anar, la història no és tan senzilla. I és que tots dos estan blindats per grans clubs com ho són el París Saint-Germain i el Manchester City. Únicament el Reial Madrid es pot acostar en casos com el de Mbappé, que es nega a renovar, ja que acaba contracte al juny.

Tanmateix, la pregunta que es pot fer és: Tindrà el Reial Madrid prou poder econòmic per fitxar un dels dos? La pregunta no és tan senzilla de respondre, considerant que el conjunt blanc ha pagat aquest estiu 103 milions per Jude Bellingham. Tot i això, sembla que Florentino Pérez ha fet els deures i s'han guardat diners.

Jude Bellingham posa amb la samarreta del Reial Madrid al costat de Florentino Pérez
El Reial Madrid va pagar 103 milions per Jude Bellingham i vol fer una altra gran inversió | Twitter, @realmadrid

Segons dades que es proporcionen des de la premsa, però donades pel club, el Reial Madrid té una gran quantitat de diners a Tresoreria. En concret, són 128 milions d'euros, als quals cal sumar 265 milions d'euros en pòlisses de crèdit. Sumant les dues xifres, tenen gairebé 400 milions d'euros (393 per ser exactes).

A aquesta gran quantitat de diners cal sumar-hi una gran quantitat de massa salarial que s'està estalviant el conjunt blanc. Després de la marxa de Hazard i Benzema, l'apartat dels salaris ha quedat força buit. En aquest aspecte, cinc jugadors arriben a les 8 xifres al salari anual: Kroos, Bellingham, Alaba, Modric i Vinícius.

És per això que el Reial Madrid no té problemes a fitxar un jugador de classe mundial si fos necessari. Per aquest motiu, pescar Kylian Mbappé o Erling Haaland podria ser tan senzill actualment per al conjunt blanc. Ara bé, el problema resideix que als dos no es poden fitxar, ja que suposa una gran quantitat de diners.

Haaland o Mbappé? Aquesta és la qüestió

El dubte sorgeix en aquell moment i és aquest: Qui fitxo; Haaland o Mbappé? Aquesta pregunta és difícil de respondre, ja que tots dos poden aportar coses diferents. D'una banda, hi ha la versatilitat i el regateig de Mbappé contra la potència i la capacitat golejadora de Haaland. És una decisió molt complicada, però no només cal fixar-se en què poden aportar dins del camp.

Kylian Mbappé i l'escut del Reial Madrid
Mbappé no és l'única opció que té el Reial Madrid per portar un fitxatge estrella | Europa Press

També cal destacar-ne el valor econòmic i el contracte, ja que tots dos estan en situacions completament diferents. D'una banda, Haaland ha arribat recentment al Manchester City procedent del Borussia Dortmund i està vinculat fins a l'any 2027. Això sí, al contracte del noruec hi ha una clàusula que ho pot obrir tot.

I és que, l'any que ve, Haaland tindrà una clàusula entre 180 i 200 milions d'euros per a clubs fora de la Premier League. Aquest petit condicionant en el seu acord li podria obrir les portes al Reial Madrid per fitxar-lo. Ara bé, la seva adquisició no serà gens senzilla, ja que el City posarà tots els obstacles possibles.

Mentrestant, la situació de Mbappé, a priori, és més estranya i complexa, ja que el jugador finalitza el seu vincle el 2024. El gal podria arribar gratis al Santiago Bernabéu, però aquest 'gratis' es pot agafar amb pinces. Els diners s'invertiran en primes de fitxatge per a l'agent i, fins i tot, per pagar el PSG per la compensació.

Sigui com sigui, la veritat és que el Reial Madrid vol un fitxatge bomba i vol fer-lo ja. Haaland o Mbappé podrien ser el pròxim present i futur del Reial Madrid, el qual vol tornar a il·lusionar la seva afició. Caldrà veure si el conjunt blanc acaba fent un cop definitiu al mercat.