Pla mig curt de Florentino i Luis de la Fuente

Luis de la Fuente deixa en evidència el Reial Madrid: Florentino Pérez ha d'actuar

Hi haurà múltiples canvis a la nova convocatòria del seleccionador

L'aturada de seleccions comença de nou i Luis De la Fuente acaba de fer pública la seva nova llista de convocats. En ella hi ha hagut molts canvis i algunes sorpreses, però hi ha alguna cosa que segueix igual: la poca presència de futbolistes del Reial Madrid en la Selecció Espanyola.

Luis De la Fuente ha dut a terme una profunda reestructuració en la Selecció i no s'ha deixat portar per la pressió mediàtica dels últims dies. El seleccionador era conscient que totes les mirades s'anaven a posar sobre la seva figura després de donar la llista i així ha estat, perquè el tema de Rubiales continua cuejant. No obstant això, malgrat introduir diversos canvis en la seva convocatòria, Florentino Pérez no ha quedat gens content.

Luis De la Fuente fa visible la major preocupació de Florentino

A Luis De la Fuente no li ha tremolat el pols i com a part d'aquests canvis hi ha alguns jugadors que han emigrat fora d'Europa que s'han quedat fora. És el cas de Sergio Canales o Rodrigo Moreno. Però a més, talents com Ansu Fati també han fet un pas enrere en els seus clubs i s'han quedat fora; mentre que Yeremi Pino, bregant amb problemes físics, tampoc estarà disponible.

Mentrestant, d'altra banda, Luis De la Fuente sí que ha portat de tornada a José Luís Gayá, Alejandro Balde, Nico Williams i David García. Encara que sens dubte, la novetat més esperada ha estat la de Lamine Yamal. El jove extrem del FC Barcelona ja està amb els grans i la seva presència en la Selecció Espanyola escenifica el drama que viu el Reial Madrid, que sempre havia aportat molt.

Només Dani Carvajal i Kepa Arrizabalaga per part del Reial Madrid

Florentino Pérez sap que ha de reaccionar. La representació del Reial Madrid continuarà sent modesta dins del pla de Luis De la Fuente, perquè Fran García, Nacho i Joselu no entren en els seus esquemes. D'altra banda, Dani Ceballos, qui agrada a Luis De la Fuente, està lesionat i encara no ha pogut debutar en pretemporada, encara que en la seva úlitma llista ja el va deixar fora.

Per tant, només Kepa Arrizabalaga i Dani Carvajal han estat convocats, encara que no com a titulars indiscutibles. Kepa estarà darrere de Unai Simón, mentre que Dani Carvajal té a Pedro Porro i Jesús Navas com a competència. Una situació que entristeix a Florentino Pérez, que sempre ha buscat que el Reial Madrid aporti talent nacional a la Selecció.

Quan juga la Selecció Espanyola?

Aquesta serà la primera convocatòria de Luis De la Fuente després d'aconseguir el títol en la UEFA Nations League i després de l'esclat del Cas Rubiales. No obstant això, la Selecció Espanyola ha de centrar el focus en l'important, perquè continua el seu camí en la fase de classificació per a l'Eurocopa 2024, que es durà a terme a Alemanya. De fet, aquesta llista de 23 futbolistes servirà per a enfrontar-se a Geòrgia i Xipre els pròxims 8 i 12 de setembre.

La Vermella de Luis De la Font es va estrenar el 25 de març. Aquell dia va guanyar a la Noruega de Haaland i Odegaard (3-0), però va caure en el seu segon enfrontament davant Escòcia a Glasgow (2-0). Ara Espanya espera plantar cara en l'Eurocopa de 2024, en la qual competirà per guanyar.