Luis Enrique, a sala de premsa

Luis Enrique es queda mut a l'escoltar el seu exajudant: 'El més semblant a l'infern'

José Sambade ha criticat la gestió i alguns comportaments de Luis Enrique

José Sambade, exentrenador de porters de la Selecció Espanyola, ha concedit una entrevista a la Ràdio Galega. Hi ha revelat que el seu pas per l'equip nacional entre febrer i juliol del 2021 va ser "la seva pitjor etapa com a professional". Tot i que va arribar a la selecció espanyola amb molta il·lusió, aviat es va convertir en una experiència frustrant.

José Sambade, que havia treballat en prestigiosos clubs com Deportivo de La Corunya, Besiktas, Fulham i Mònaco, va confessar que acceptar l'oferta de la Federació Espanyola va ser un dels seus "grans errors". Tot i que els que el van contractar tenien una gran confiança en ell, va sentir que no comptaven amb la seva participació des del principi. Aquest desencontre inicial va marcar el to de la seva experiència a la selecció.

Primer pla de Luis Enrique mirant a càmera i molt seriós
Luis Enrique va tenir d'entrenador de porters José Sambade | Europa Press

José Sambade va tenir discrepàncies amb Luis Enrique

El gallec va elogiar Luis Enrique Martínez, el seleccionador en aquell moment. Ho va qualificar com un "un gran entrenador", però també va revelar que va tenir "bastants" discrepàncies amb ell. Això era degut a diferències en valors i enfocaments. Tot i que no va detallar les raons exactes del seu desacord, va insinuar que hi havia tensions i dificultats en la relació laboral.

José Sambade ha explicat que la seva passió per la feina el portava a "treballar en excés". Lamentablement, es va trobar amb “persones que tenien egos molt inflats” i no estaven disposades a permetre que ell brillés a la seva àrea. Aquesta dinàmica complicada va contribuir que la seva experiència a la selecció espanyola fos difícil.

L'entrenador corunyès també va esmentar que des del principi va poder intuir que la seva etapa a la selecció no seria fàcil. Ja en les negociacions per a la seva incorporació, hi va haver dificultats per concretar el fitxatge. Tot i el seu descontent amb la situació, José Sambade va decidir complir el seu contracte, que tenia una durada considerable.

L'entrevistador no va indagar més en els detalls de les diferències amb Luis Enrique o els problemes específics que va experimentar a la selecció. Tot i això, José Sambade va deixar clar que aquesta experiència va ser una de les més controverses de la seva carrera professional.

José Sambade: "Ha estat el més semblant a l'infern"

"Des que era nen somiava arribar a la Selecció, i quan arribes al que creus que és el paradís, et trobes amb una cosa que en el meu cas ha estat el més semblant a l'infern”, sentencia José Sambade. Malgrat les oportunitats i els somnis complerts, la realitat és que el món de lesport pot ser un terreny difícil de navegar.