Jugadors de la selecció espanyola de futbol celebrant un gol a un estadi ple d'espectadors.
FUTBOL

Lamine Yamal s'enfrontarà al millor fitxatge del Barça en el duel definitiu

La Finalissima que ve: Lamine Yamal contra el seu ídol d'infància

Lamine Yamal, l'estrella de l'Eurocopa, ha complert aquest dissabte 17 anys, celebrant-ho amb la il·lusió de ser una nova estrella mundial. L'encara juvenil del FC Barcelona ha estat la sensació de l'Eurocopa 2024, trencant gairebé tots els records possibles. Ha estat el més jove a jugar una Eurocopa, a marcar i a guanyar el títol.

Lamine Yamal ha donat 4 assistències, va marcar un golàs a França a les semifinals, encarrilant la passada a la gran final. Gràcies al seu torneig extraordinari, va ser guardonat per la UEFA com el millor jugador jove del torneig. El primer record que va trencar va ser entrar a la llista final de convocats per jugar una Eurocopa.

El seu debut va ser contra Croàcia el 14 de juny, esdevé el jugador més jove a disputar la fase final d'una Eurocopa. En aquest mateix partit, es converteix en el jugador més jove a donar una assistència, en aquest cas, a Dani Carvajal per tancar el 3-0. Als vuitens de final contra Geòrgia, es converteix en el jugador més jove a disputar una eliminatòria de l'Eurocopa.

Lamine Yamal ha trencat tots els records en aquesta Eurocopa

L'últim record el va aconseguir contra França a les semifinals, en ser el golejador més precoç d'aquest torneig. Lamine Yamal, gran protagonista de la victòria d'Espanya, va declarar que era el millor regal d'aniversari que podia haver tingut. Amb aquesta gran victòria, Espanya jugarà contra l'Argentina el 2025 com a campiona d'Europa contra la campiona d'Amèrica.

Lamine Yamal en primer pla amb Messi al fons i una cabra

Serà la primera vegada i potser l'única que els dos grans talents es vegin les cares. Messi amb 37 anys i Lamine Yamal amb 17 són els líders de les seves seleccions respectives. Lamine va confessar en la seva concentració a La Selva Negra que "seria un somni jugar contra Messi a la Finalissima".

La Finalissima que s'acosta: Leo Messi contra Lamine Yamal

La segona edició de la Finalissima que enfronta el campió de l'Eurocopa contra el guanyador de la Copa Amèrica està servida. Mentre Espanya derrotava Anglaterra per 2-1 a l'estadi Olímpic de Berín, Argentina guanyava 1-0 a la pròrroga contra Colòmbia a Miami. La seu i la data de la Finalissima encara no s'han concretat.

Quan Lamine Yamal va néixer, Leo Messi ja guanyava títols amb el FC Barcelona. La infància i l'adolescència de Lamine han estat marcades per l'admiració que sent cap a l'astre argentí. El somni de Lamine d'enfrontar-se a la seva gran referència futbolística es farà realitat el 2025.