Lamine Yamal assenyala amb el dit mentre Jude Bellingham saluda el Santiago Bernabéu

Lamine Yamal només ha necessitat 234 minuts per estar a l'alçada de Jude Bellingham

El jugador del planter blaugrana està nominat al mateix premi que l'estrella del Madrid gairebé sense haver jugat a l'elit

Lamine Yamal està cridat a ser la joia del Barça la propera dècada. El jove futbolista de 16 anys ha trencat totes les barreres afermant-se a l'onze de Xavi i en vol més. No només ha desbancat Rapinha, Ansu, Ez Abde o Ferran Torres al Barça, sinó que ara va a buscar Jude Bellingham.

Com a juvenil de primer any Lamine Yamal ja acumula tres titularitats amb el primer equip i 234 minuts a Primera. Moltíssims menys dels que ha disputat Bellingham, però suficients per compartir nominació al Golden Boy malgrat la diferència d'edat i d'estatus. El seu impacte és de tal magnitud que Lamine Yamal ha estat nominat a la primera llista de 100 jugadors, tots ells sub-21.

El nou internacional espanyol ha cridat l'atenció dels analistes europeus, que l'han inclòs en aquesta edició per sorpresa de molts. Lamine Yamal està irrompent amb una força enorme al futbol professional, ia Can Barça comença a ser tradició veure els seus talents a la prestigiosa llista de Tuttosport.

Lamine Yamal a les inferiors de la Selecció Espanyola
Lamine Yamal ha anat convocat amb Espanya | Europa Press

Els millors joves d'Europa són al Barça

Lamine Yamal no és l'únic nom de La Masia que figura a la relació d'aquest any. També hi ha Gavi i Balde, que reforcen el prestigi internacional del planter blaugrana. De fet, els catalans han recuperat a les dues últimes edicions el protagonisme que ja van tenir temps enrere.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

Pedri va aconseguir el Golden Boy el 2021, i Gavi li va agafar el relleu el curs passat. Lamine Yamal vol seguir la tradició, encara que la seva recent irrupció i la ferotge competència fan pensar que encara és massa aviat. Curiosament, el recentment fitxat pel Barça Joao Félix va ser qui se'l va endur el 2020.

En les properes setmanes aquesta primera relació quedarà reduïda a 40 candidats, i finalment a 20. El guanyador l'escollirà un jurat format per trenta periodistes de tot Europa.

Així va el Golden Boy ara mateix

Des que es van presentar els noms definitius, l'ordre dels candidats ha patit variacions. Jude Bellingham està en primer lloc i el segueix de prop Musiala. Gavi i Balde ocupen la quarta i la sisena posició, amb una altra perla sorgida de La Masia entre tots dos: Xavi Simons.

Actualment Tuttosport fa dues rondes de votacions d'experts i acaba d'obrir la tercera. Lamine Yamal està molt lluny d'aquest top '10' i el més lògic és que aquest any no arribi ni a entrar-hi. El sol fet de ser-hi sense gairebé ni haver debutat, però, ja diu molt del seu potencial.