Xavi Hernández mirant a Jules Koundé

Jules Koundé està més integrat que mai i sap com guanyar-se l'afició

El central sorprèn amb un gest que enamora el barcelonisme

Jules Koundé només fa un any que és a la disciplina del Barça, però va guanyant a passos accelerats pes dins del club. Per a Xavi esportivament ja és una peça clau a l'esquema i l'ha utilitzat gairebé sempre que ha pogut. Però de mica en mica també es va mereixent l'afecte de l'afició amb detalls que enamoren els fans.

En concret, Koundé ha sorprès parlant català quan altres jugadors de l'equip no parlen ni el castellà. El central ha penjat una storie al seu Instagram caminant per la muntanya, i s'ha atrevit a pronunciar algunes paraules. "Bon dia", "us vull ensenyar una cosa" i "magnífic" són algunes de les coses que ha dit al vídeo, referint-se al paisatge que mostrava.

Amb aquests gestos Joules Koundé demostra que sap posar-se a la butxaca a l'afició, dins i fora del terreny de joc. I és que al club, que un jugador estranger parli el català, per poc que sigui, sempre és molt ben rebut. Altres futbolistes van fer el mateix en el passat i van ser lloats.

Jules Koundé amb la samarreta del FC Barcelona
Koundé està ben integrat | Europa Press

Gestos que van més enllà del futbol

El Barça, fins al 2020, obligava els seus jugadors a aprendre l'idioma. Una mesura que perseguia que els futbolistes del conjunt culer s'integressin a la cultura catalana més enllà del futbol. Però la idea va fracassar i alguns dels seus emblemes com Messi o Iniesta no el van fer servir mai en públic malgrat haver passat la infància a La Masia.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

Per això els fans agraeixen tant aquests gestos espontanis com els de Jules Koundé. Una cosa que també va fer Araujo a la celebració de l'última lliga amb el quadre de Xavi Hernández.

A Jules Koundé no ho discuteix ningú

Koundé va arribar l'estiu passat del Sevilla a canvi de 50 milions, i la primera temporada ja va jugar 2429 minuts repartits entre els 29 partits que va estar disponible. El francès, que va ser fonamental per a Xavi, també ha estat titular en els dos primers partits d'aquest curs i, a més d'aportar seguretat, també dóna polivalència.

Als 25 anys Koundé s'ha convertit en un actiu molt important per al present i el futur. Tot i haver sonat com a possible transferible, Laporta ho sap i haurà de cuidar-lo si vol construir un projecte fort.