Jules Koundé d'esquena i Andreas Christensen assenyalant l'escut del Barça
FUTBOL

Jules Koundé i Andreas Christensen obren les portes del Barça a un fitxatge necessari

Les actuacions de tots dos davant l'Alabès i el Xakhtar fan que l'equip blaugrana es pugui plantejar un reforç en la defensa

El FC Barcelona se'n va a la segona parada de seleccions de la temporada passant dificultats en els dos darrers partits. I és que, en Champions, el Barça va caure 1-0 contra el Xakhtar Donestk després d'un error defensiu que va originar l'únic gol del partit. Les coses només van empitjorar a l'últim partit de LaLiga contra l'Alabès.

18 segons després d'haver començat el matx, Samu Omordion va enviar la pilota al fons de la xarxa. La jugada es va originar a causa d'una pèrdua de pilota d'Ilkay Gündogan, fet que va propiciar la contra de l'Alabès. Però a més, el davanter visitant va ser un turment durant els 90 minuts i va deixar molt clar que Jules Koundé no pot jugar sense Ronald Araújo al seu costat.

Jules Koundé amb la samarreta del FC Barcelona

Jules Koundé i Andreas Christensen, contra les cordes

Tot i que la jugada va ser originada per Gündogan, el principal assenyalat és Jules Koundé. El central francès ho va passar malament lluitant contra el davanter cedit per l'Atlètic de Madrid per la seva diferència d'envergadura i gambada. Això va posar en problemes el FC Barcelona durant gran part de la primera meitat, cosa que va fer que l'Alabès tingués moltes ocasions.

Però la veritat és que no només Koundé s'ha mostrat especialment feble els darrers partits. En Champions, davant d'un insípid Xakhtar, Andreas Christensen va patir de valent per intentar aturar les internades del rival, però no va ser possible. Això sí, pot ser que la 'culpa' no sigui només dels dos centrals esmentats, ja que en totes dues ocasions, la posició de Ronald Araújo hi ha tingut molt a veure. Davant l'Alabès, el '4' va començar com a lateral dret i va deixar Jules Koundé formant parella amb Íñigo Martínez.

Imatge de Nestor Araújo celebrant un gol amb la samarreta del Barça a Sant Sebastià

Aquesta variació tàctica ha provocat coses positives, però la majoria han estat negatives. La primera part contra l'Alabès en va ser una bona prova i Xavi va haver d'esmenar el seu error al minut 35 canviant de posició Araujo i Koundé, passant llavors el gal a ser el lateral. Les conseqüències d'aquest canvi van ser una solidesa defensiva més gran, a causa del físic de l'uruguaià, per la qual cosa l'atacant no va poder tenir una altra oportunitat. Això va canviar completament el partit i va permetre al FC Barcelona remuntar a la segona part gràcies a Lewandowski.

El fitxatge que necessita el Barça per oblidar aquest problema

La recol·locació de Ronald Araújo com a lateral ve a causa de la mala planificació esportiva. El FC Barcelona només compta amb Sergi Roberto i Joao Cancelo en aquesta demarcació, però cap dels dos no acaba de convèncer. De fet, malgrat que el '2' era titular, Xavi va decidir canviar-lo de banda i va generar un greu descosit.

L'Alabès va entrar com a cal sogre davant l'absència de Ronald Araújo al centre i això no es pot repetir. Precisament per això, el FC Barcelona ja està pentinant el mercat de fitxatges per trobar un lateral que ocupi el carril dretà de manera definitiva. Però tampoc no és descartable el fitxatge d'un lateral esquerre, ja que Balde va descansar i Joao Cancelo va haver d'ocupar el seu lloc, generant així la caiguda de les peces del dòmino.

En aquest sentit, Yan Couto, Julián Araujo, Alejandro Grimaldo o Álex Valle són els possibles fitxatges que somia Xavi Hernández. Els dos primers s'encarregarien de cobrir el carril dret, mentre que Grimaldo i Valle ho farien per l'esquerra.

Això sí, malgrat aquests darrers partits, no sembla que els laterals siguin la posició prioritària que cal reforçar. I és que, encara que les darreres actuacions en defensa no hagin estat bones, el FC Barcelona manté la confiança en els defenses. Ara com ara, si el fair play financer ho permet, la prioritat del club estarà posada en altres posicions.