Muntatge de Xavi mirant a Jules Koundé

El Barça farà canvis en defensa i Jules Koundé deixa clara la seva posició

La tornada d'un altre central posa en un compromís al '23'

Xavi Hernández va recuperant efectius en la tornada a la feina i un dels seus maldecaps és la defensa. L'entrenador de Terrassa ha resolt de manera diferent la situació en els dos partits de lliga que ha disputat. Primer va ser Jules Koundé qui va jugar al costat de Christensen, i una setmana després al danès el va acompanyar De Jong, traslladant Koundé al lateral.

Ara s'hi suma la recuperació d'Íñigo Martínez. L'ex de l'Athletic, incorporat aquest estiu, encara no estarà per a Villarreal, però podria arribar contra l'Osasuna. Una bona notícia esportiva per al míster, però que alhora li complica les coses pel que fa a la gestió de grup.

Amb ell, els blaugranes es queden amb Araújo, Koundé, Christensen, Íñigo i Eric com a centrals, a més de Lenglet, que sortirà. Massa jugadors d'alt nivell per a dos llocs que s'hauran de repartir entre cinc, i quatre dels quals amb el nivell per ser titulars a molts equips d'Europa.

Els jugadors del Barça celebrant un gol
Jules Koundé rendeix millor com a lateral | Europa Press

Jules Koundé no vol tornar a la banda

Jules Koundé va deixar clar al Barça ja l'any passat que no vol jugar de lateral de manera regular. El van fitxar per ser central i aquí és on ha rendit millor, tot i fer-ho bé també a la banda. El millor exemple és que contra el Getafe, jugant a l'eix, va ser un mur.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

El fitxatge de Cancelo hauria d'acabar amb la necessitat de desplaçar un central a la banda, sigui ell o Araújo, però també podria generar un problema al vestidor. Posarà de manifest la sobrepoblació de centrals de nivell que té el Barça. A més, tenint en compte que la parella que sembla refermar-se és la de Jules Koundé amb Christensen, què farà Xavi amb Araújo i Íñigo Martínez?

Una alternativa seria jugar amb línia de tres enrere i així poder ajuntar Romeu, De Jong, Pedri i Gavi al mig, encara que aleshores sortirien perjudicats els extrems. Una altra, rotar molt i no casar-se amb ningú. Però la realitat és que no és una situació fàcil de gestionar, i Koundé té clar que de l'eix ja no el mou ningú.