Primer pla de Joan Laporta mirant a càmera en roda de premsa

Jorge Mendes demana pas al FC Barcelona i Joan Laporta li obre les portes

L'agent de futbolistes pren poder al club culer mentre està Joan Laporta com a president

Durant els darrers anys, tant Jorge Mendes com Joan Laporta s'han beneficiat de la relació personal que tenen. En diferents ocasions, l'agent ha estat l'enllaç perquè molts dels seus representats acabessin jugant al FC Barcelona. Com per exemple, aquest mateix estiu hem pogut veure com les arribades de Joao Felix o el mateix Cancelo s'han produït per la relació que manté el manager amb el president del club culer.

Des de l'arribada al mandat de Joan Laporta el 2003, el president va fer operacions amb Jorge Mendes. Sense anar més lluny, l'arribada de Deco , que és l'actual director esportiu, al FC Barcelona, es va produir gràcies al fet que el seu mànager era el portuguès. Conforme han anat passant els anys, la influència del representant ha anat creixent i donat els problemes econòmics, hi han vist un suport.

Muntatge de Laporta amb Deco
Deco va arribar al Barça amb Laporta com a president | Europa Press

Joan Laporta acudeix a Jorge Mendes per solucionar els seus problemes

És cert que no totes les operacions amb Jorge Mendes que ha fet el FC Barcelona han estat satisfactòries, però la gran majoria ho han estat. Un dels casos que el Barça no ha sortit gaire bé, és amb l'operació de Trincao. Els culers van pagar prop de 30 milions d'euros per un xaval que tot just acabava de debutar a primera divisió portuguesa. El portuguès ha acabat abandonat la disciplina culer aquest mateix estiu per un valor proper als 7 milions d'euros.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

Al FC Barcelona també li interessa tenir una bona relació amb Jorge Mendes, perquè és l'actual representant de diversos jugadors de la plantilla. El mateix Ansu Fati és representat pel portuguès i ha estat el mànager qui ha tramat la seva operació de sortida. En els darrers dies, s'ha especulat que Joan Laporta ja està treballant per intentar tancar les renovacions d'Alejandro Balde i la de Lamine Yamal i tots dos formen part de la seva agència de representació.

Jorge Mendes, cada vegada amb més poder al FC Barcelona

Cal no obviar que Nico González, que ha sortit aquest estiu també del FC Barcelona, és representat per Jorge Mendes. A més, l'entorn d'Ez Abde és molt proper al portuguès, per la qual cosa és probable que hi tingués influència perquè el marroquí sortís. Tot i que l'agent va estar negociant amb la família de Gavi per canviar d'agència, finalment no ho aconsegueixo i el sevillà es va mantenir amb Iván de la Peña.

Joan Laporta ja tracto de Jorge Mendes com a intermediari portar Bernardo Silva al FC Barcelona. Finalment, el migcampista ha acabat renovant amb el Manchester City i el fitxatge no es va poder produir. La influència de Jorge Mendes al món futbolístic és important, però cada vegada sembla que el FC Barcelona en depengui més. De moment Joan Laporta està content com ha finalitzat el mercat de transferències, només cal veure com rendeix l'equip al camp.