Xavi Hernandez, amb els braços en creu
FUTBOL

Frenkie de Jong i els seus 3 amics, contra Xavi Hernández: motí al vestidor del Barça

L'entrenador del FC Barcelona sembla que és al punt de mira del neerlandès i tres futbolistes més

Xavi Hernández no està passant pel millor moment al Barça, i els resultats així ho demostren. El de Terrassa té el FC Barcelona a la tercera posició al campionat, però ja amb 5 punts de marge sobre el Reial Madrid i 7 sobre el Girona FC. Aquestes dades demostren que la situació està complicada.

Al català sembla que ja no li serveix l'excusa que el Barça és un equip que està “en construcció”. La veritat és que el fet d'haver guanyat LaLiga la temporada passada fa que aquest punt no estigui a favor de Xavi. Això, més aviat, sembla que ha esdevingut una crisi en tots els sentits per al FC Barcelona.

Aquests problemes es poden agreujar més si és possible amb els últims esdeveniments que han tingut lloc. I és que no és plat de bon gust haver de bregar amb una plantilla com la del Barça en una situació com aquesta. En aquesta classe de situacions poden sortir les ovelles negres del corral, i tot apunta que ha estat així.

Concretament, en són quatre les figures que han sortit del vestidor que no tenen bona 'vibra' amb Xavi. Un d'ells és Frenkie de Jong, que sempre ha tingut els seus més i menys amb el míster del Barça. Tanmateix, a ell sembla que s'han unit tres veterans que poden definir el futur del català al FC Barcelona.

Ter Stegen, Lewandowski, Gündogan i De Jong: el grup anti-Xavi?

Amb Frenkie de Jong, els altres tres jugadors que no acaben d'estar d'acord amb les idees de Xavi són: Marc-André Ter Stegen, Ilkay Gündogan i Robert Lewandowski. Aquests quatre són coneguts com el clan nòrdic del Barça i tots tres tenen una gran experiència al camp.

Frenkie De Jong mirant Ilkay Gündogan amb la samarreta del Barça
Frenkie de Jong i Ilkay Gündogan, en contra d'algunes decisions de Xavi | Europa Press

Per aquest motiu, són una veu molt autoritzada per parlar tant dins com fora dels vestidors. Ara bé, això pot jugar una mala passada al tècnic del FC Barcelona, tal com va passar fa uns quants anys amb Piqué o Busquets, entre d'altres. Un exemple d'una situació conflictiva entre aquest quartet i Xavi va ser l'última convocatòria de Champions contra l'Anvers.

La llista es va donar de manera oficial dilluns i va deixar fora del partit homes essencials a l'esquema del Barça. Iñigo Martínez, Gavi (evidentment, per lesió), Ronald Araújo i els quatre anteriorment esmentats: De Jong, Ter Stegen, Lewandowski i Gündogan. Per al míster, tots aquests futbolistes eren titulars indiscutibles al seu onze.

Tanmateix, el de Terrassa volia reservar-los per a partits més importants, com a LaLiga, encara sense haver-se assegurat el lideratge del grup. Malgrat que són líders al seu grup, només tenen 3 punts d'avantatge sobre el segon i el tercer, el Porto i el Xakhtar. Per tant, si volien una cruïlla més favorable, havien de guanyar a tot preu.

Això ho sabien tots quatre, per la qual cosa van pressionar la directiva perquè se'ls emportessin, cosa que també van fer Laporta i Deco amb Xavi. El de Terrassa va cedir, convocant Araújo, Gündogan i Lewandowski, però deixant fora De Jong per febre. Els tres que sí que van ser convocats podrien fins i tot jugar alguns minuts a Bèlgica.

Discrepàncies al vestidor?

La veritat és que aquest últim exemple significa que la relació entre els jugadors i Xavi no està en el millor moment. Tant Ter Stegen com Gündogan, Lewandowski i De Jong no entenen ni comparteixen algunes decisions de l'entrenador del Barça. Així i tot, encara són titulars indiscutibles per al de Terrassa.

Xavi Hernández es mossega el llavi
Xavi no en té contents molts jugadors al vestidor amb les seves decisions | Europa Press

De fet, el tècnic del Barça ha arribat a lloar-los en molts moments de la temporada. Però el clan nòrdic no és l'únic que té dubtes sobre la planificació dels partits, ja que certs directius també tenen dubtes. Sembla que Xavi necessita complicitat per trobar solucions i, de moment, no té ni una cosa ni l'altra.