Jonatan Giráldez

FUTBOL

El secret de Jonatan Giráldez a la remuntada del Barça Femení contra el Chelsea

L'equip blaugrana va fer vibrar Londres amb un gran partit i va aconseguir una remuntada èpica davant l'equip anglès

Ho sabíem. Sabíem que el Barça Femení mai no es rendeix. A la derrota del partit d'anada contra el Chelsea, en acabar el partit, l'afició animava l'equip amb crits de sí que es pot! Sabíem que era possible, i ho van demostrar. El Barça Femení va aconseguir una impressionant remuntada a Stamford Bridge, vencent el Chelsea per 0-2. L'alegria, tant per a l'equip com per a l'afició, va ser immensa.

Confiança plena de totes les jugadores

Totes i cadascuna de les jugadores confiaven en aquesta remuntada. Conscients de la importància del partit que tenien al davant, els nervis estaven presents. No es podien permetre repetir els errors de la trobada anterior. Amb tota la plantilla a Londres, l'equip va estar concentrat durant tota la setmana.

Amb aquesta victòria contra el Chelsea, el Barça Femení jugarà la cinquena final de la Champions, la quarta de manera consecutiva. La gran cita ja està marcada al calendari i serà el 25 de maig a San Mamés, Bilbao, on s'espera una multitud d'aficionats culers que ja tenen entrada.

El secret clau de Jonatan Giráldez

L'entrenador Jonatan Giráldez només va fer un canvi en l'alineació titular respecte al partit d'anada. Per sorpresa, Mariona Caldentey es va quedar a la banqueta i l'anglesa Lucy Bronze va ocupar la posició de lateral dret. Ona Batlle va tornar a la banda esquerra i Rolfö va jugar com a extrem.

Una de les incògnites era veure si Giráldez optaria per incloure Caludia Pina com a titular. Però això no va ser així. Tot i així, la futbolista va tenir l'oportunitat de jugar alguns minuts. Pina va entrar al minut 86 per Hansen.

El Barça Femenino es classifica per a la final de la Champions

Aquesta vegada, Jonatan Giráldez no va fallar i l'onze que va proposar va estar a l'alçada del partit. L'entrenador del Barça va encertar amb la seva estratègia. L'entrenador buscava superioritat al centre del camp per generar més oportunitats d'atac i arribar més sovint a l'àrea rival.

Del conjunt d'Emma Hayes, una de les novetats que va impressionar va ser l'absència de Mayra Ramírez. La futbolista va protagonitzar un gran partit a Montjuïc i va complicar les coses a l'equip blaugrana. La colombiana va tenir molèsties durant l'entrenament previ al partit i no va ser convocada. La seva presència hauria estat un punt a favor del Chelsea.

Les heroïnes del partit

El Barça Femení va fer un gran partit. L'equip blaugrana va demostrar superioritat en tots els aspectes davant del Chelsea, van aprofitar les oportunitats i es van emportar la victòria.

Al minut 25, va ser Aitana Bonmatí qui va igualar l'eliminatòria. Una passada entre línies de Patri va arribar a la millor jugadora del món, que va llançar un xut imparable per a la portera del Chelsea. Aitana Bonmatí sempre respon quan més se la necessita, i una vegada més, no va defraudar.

L'expulsió de Buchanan al minut 59 va deixar el Chelsea amb 10 jugadores, obligant l'equip anglès a reestructurar la defensa. El Barça va aprofitar aquesta situació per intensificar el seu atac i va arribar un penal a favor de l'equip blaugrana.

Va ser Rolfö qui va llançar el penal i va sentenciar el partit. Amb un somriure, la futbolista va explicar en roda de premsa que ella estava apuntada primera a la llista de llançadores de penal. Encara que estava nerviosa, conscient que estava molt en joc, va encertar amb el seu llançament.

Quan l'àrbitre va xiular el final del partit, l'alegria de les jugadores es va fer notar al terreny de joc. El Barça Femení tornarà a una final de la Champions Femenina.