Imatge de Joan Laporta, president del F.C. Barcelona, amb el futbolista de l'Atlètic de Madrid, Joao Félix

Joan Laporta no es rendeix i té un pla amb Joao Félix: hi haurà un últim gir

Joan Laporta ho deixa molt clar: "El tema Joao Félix no està acabat; tindrem marge per a incorporacions d'última hora"

Cordeu-vos els cinturons que vénen corbes. És el que deuen pensar a les oficines de Can Barça. Arriben dies frenètics, de trucades a tota hora i de suors fredes. Al Barça no es recorda un últim dia de mercat de fitxatges tranquil. Aquest any, al Barça tenen un nom a la palestra: Joao Félix.

El seu principal valedor? Joan Laporta. El president del Barça veu al portuguès com un futbolista carismàtic i que encaixaria a la perfecció a l'esquema de Xavi Hernández i, segons sembla, s'ha marcat entre cella i cella l'objectiu de portar-lo al club blaugrana.

De moment, Joan Laporta va al fang. No va amb evasives. Quan li pregunten per la possibilitat de portar Joao Félix, Laporta parla clar. "Aquest tema no s'ha acabat; tindrem marge salarial per a les incorporacions d'última hora, crec que serà més d'una i hi estarem a sobre", deia dissabte.

Joao Félix s'emporta les mans al cap
Joao Félix sospira d'arribar al Barça | Europa Press

El moviment de Joan Laporta: Joao Félix per Ansu Fati?

És, sens dubte, una de les opcions que estudia la direcció esportiva blaugrana. Tot i que és cert que és una sortida amb molts detractors —part de l'afició es nega a la sortida d'Ansu—, també ho és que el rendiment del futbolista no és l'òptim.

Després de dues lesions gravíssimes, el futbolista ha de tenir continuïtat i sembla que al Barça no en tindrà. Diumenge, a Vila-real, Ansu Fati va sortir des de la banqueta i aquesta és una tònica que es podria repetir al llarg de la temporada.

Sobre aquest tema, Laporta també s'ha mostrat contundent. "Ansu ens té enamorats a tots, espero que Xavi decideixi posar-ho. Ansu segueix amb nosaltres i estem molt contents que sigui aquí", ha sentenciat. Cert és, però, que el nom d'Ansu continua sent —amb la boca petita— un dels que podria sortir aquest estiu.

Joao Félix amb l'Atlético de Madrid
L'Atlètic de Madrid espera poder donar sortida a Joao Félix i Laporta està disposat a assumir la fitxa | Europa Press

Joao Félix, fins a l'últim minut del darrer dia

Com va passar amb Aubameyang, el Barça podria esperar a Joao Félix. Esperar als últims minuts del mercat l'opció que s'estudia al club. De fet, és el que es farà.

Amb l'Atlético de Madrid amb la pressió de treure's el jugador —no volen assumir la fitxa i el jugador no té la predisposició de quedar-se—, el Barça espera poder treure'n profit. Laporta i Mendes volen que el jugador acabi a Barcelona i l'Atleti voldria treure-se'l de sobre. Els últims minuts del mercat, doncs, seran la clau per saber què passa amb el portuguès.

El gran problema? El de sempre, els diners. Tot i així, l'Atlètic ha demostrat amb les sortides del mateix Joao Félix al seu dia i Saül al Chelsea, que es mou bé en els últims minuts del mercat. Veurem què acaba passant.