Joan Laporta mirant a càmera amb un signe de rebutjat al seu costat sota un focus de llum

FUTBOL

Joan Laporta es queda sol: Nova fugida al FC Barcelona!

El president del Barça, Joan Laporta, perd una altra peça clau de l'organigrama culer

Joan Laporta, president del Barça, fa front a una altra baixa significativa a l'estructura directiva del club. Després de les sortides de noms il·lustres com Mateu Alemany o Jordi Cruyff, ara s'ha produït un nou adeu a la directiva. Aquesta situació ressalta les tensions internes i els desafiaments que el club està enfrontant sota el seu lideratge.

L'organigrama de Joan Laporta cau a trossos

Joan Laporta, conegut pel seu carisma i enfocament audaç, va tornar al Barça el 2021 enmig d'una crisi financera i esportiva. El seu objectiu ha estat restaurar la grandesa del club, tant dins com fora del camp.

Sota el lideratge anterior (2003-2010), el Barça va viure una de les seves èpoques daurades, guanyant múltiples títols i establint el seu estil de joc únic. Tot i això, el segon mandat de Joan Laporta ha estat ple d'obstacles, incloent-hi la sortida de Lionel Messi i la necessitat de reestructurar les finances del club.

Joan Laporta en primer pla durant una roda de premsa com a president del FC Barcelona.

Per aconseguir-ho, Joan Laporta es va envoltar de grans figures del barcelonisme als despatxos, encara que el seu seguici ha experimentat diverses sortides els últims temps. I ara, per sorpresa, Xavier Budó, el director d'Esports i un dels noms més respectats al club, ja s'ha acomiadat.

Qui és Xavier Budó?

Xavier Budó és un reconegut executiu al món de l'esport, especialment en l'àmbit del tennis, on va ser entrenador i mentor de figures destacades com Carla Suárez. El 2021 es va unir al Barça com a part de l'equip directiu de Joan Laporta, amb la missió de modernitzar i professionalitzar l'estructura esportiva del club. La seva experiència i coneixement en la gestió esportiva van ser considerats crucials per als plans de revitalització econòmica dels darrers anys.

Xavier Budó parlant mitjançant un micròfon durant una conferència del FC Barcelona

Com a director d'esports del Barça, Xavier Budó s'encarregava de supervisar i coordinar totes les activitats esportives del club, excloent-ne el primer equip de futbol. Això incloïa des del futbol base fins a les seccions de bàsquet, handbol i altres disciplines.

El seu rol implicava assegurar que totes aquestes àrees operessin de manera eficient i alineades amb els objectius generals del club. A més, la seva feina consistia a implementar millores en la gestió i el desenvolupament del talent dins de totes les seccions esportives.

La dimissió de Xavier Budó

Tot i això, la dimissió recent de Xavier Budó ha sorprès molts dins i fora del club. Encara que les raons exactes de la sortida no han estat revelades, s'especula que les diferències estratègiques amb la directiva de Joan Laporta han tingut un paper important. La sortida és un revés per a l'administració de Laporta, ja que Budó era vist com una peça clau en la reestructuració del club.

La marxa de Xavier Budó deixa un buit significatiu a la direcció esportiva del Barça. Amb la seva partida, el club perd un executiu experimentat que havia començat a implementar canvis rellevants. Això podria alentir els esforços de Joan Laporta per modernitzar i millorar l'estructura esportiva del club.

És evident que la dimissió de Xavier Budó subratlla les dificultats que Joan Laporta enfronta en el mandat actual al capdavant del Barça. La pèrdua d'un alt executiu com Budó planteja preguntes sobre l'estabilitat i la direcció futura del club.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: