Imatge del president del Barça, Joan Laporta, parlant per telèfon mòbil

Joan Laporta té un dilema que ja ha de resoldre: Mai li havia costat tant escollir

Joan Laporta ha de triar què fer amb els seus actius més importants

A Can Barça encara tenen molts fronts oberts. Tornarà Neymar? Sortirà Ansu? Què passarà amb Raphinha? Queden pocs dies i queden també molts dubtes per resoldre. De moment, Joan Laporta va per feina, ja que el club blaugrana ha activat aquest divendres una palanca de 120 milions d'euros.

Ara, el Barça ja pot pràcticament inscriure tots els seus jugadors a la Lliga. Però la feina no s'acaba aquí. Ara a Joan Laporta li ve a sobre la decisió més difícil: la de vendre. Ansu Fati, Gavi, Ez Abde i Raphinha entren en aquesta equació. Tots quatre són futbolistes pels quals el club sap que en traurà profit i Laporta és conscient que algun ha de sortir.

El més fàcil, el més difícil. El més fàcil és que apareguin ofertes pels Ansu i Gavi. El més difícil, però, serà vendre'ls. Ja que es tracta de nois de la casa a qui Laporta i Xavi preferirien mantenir.

Ansu Fati amb la samarreta del FC Barcelona
Ansu, amb molts pretendents | Europa Press

En aquest escenari, apareixen noms com el d'Ez Abde i Raphinha. El marroquí té moltes núvies, però Joan Laporta no està per la labor de vendre'l. La situació de Rapinha és diferent. El club sí que valoraria una venda, però de moment no ha aparegut cap oferta que iguali els 55 milions d'euros que el Barça va pagar fa un any.

Gavi, amb moltes núvies

Gavi és, sens dubte, el futbolista amb més pretendents. L'andalús, de 19 anys, és un dels grans actius blaugranes i clubs com Bayern de Munic i Chelsea li segueixen la pista des de fa temps.

De fet, segons mitjans pròxims als seus entorns, tots dos clubs estarien disposats a desemborsar quantitats properes als 100 milions d'euros per aconseguir-ho. La resposta del club blaugrana, però –i de moment–, és negativa.

Primer pla de Gavi mirant a càmera i molt preocupat
Gavi, un dels grans actius del Barça | Europa Press

El mateix que passa amb Ansu, però amb excepcions. Ansu Fati és un altre dels grans actius del Barça, però les lesions l'estan privant de moment de convertir-se en el futbolista que semblava que seria. És per això que al Club sempre ha estat una carpeta entreoberta, la d'Ansu.

Finalment, Ez Abde, un altre dels actius, també té moltes núvies. Amb la fugida de Dembélé, però, el Barça no es pot permetre perdre un futbolista com ell i el club li ha declarat pràcticament intransferible.

I Raphinha?

La situació del brasiler Raphinha és lleugerament diferent. El futbolista no ha acabat d'oferir tot el que semblava que podia donar i al Barça tenen clar que si arriba una bona oferta la valoraran.

El futbolista va costar 55 milions fa un any. Si arriba una oferta semblant, el Barça sí que estaria per la tasca de traspassar-lo. El problema? Que per Raphinha no ha arribat cap oferta en ferm.

El que és clar és que el Barça haurà de moure algun dels seus actius. Només el temps dirà.