Javi Guerra al costat de l'escut del FC Barcelona

Javi Guerra apareix al radar del FC Barcelona

El club blaugrana ha posat els ulls en una de les grans perles del València CF

El València ha començat la temporada amb molt bona dinàmica. Després de lluitar fins al final per no baixar el curs passat i de gairebé no reforçar-se a l'estiu, eren clars candidats a patir, però de moment ja porten nou punts. Rubén Baraja està traient el millor del seu equip en circumstàncies difícils, i ho fa sobretot gràcies a una gran ventrada de joves talents.

En un moment crític pel València, que passa anys de foscor esportiva i institucional, han trobat esperança a Paterna. L'aportació dels joves del planter els permet ser competitius, i molts ja tenen fitxa de primer equip. Fins i tot algun ha començat a protagonitzar rumors de traspàs, com Javi Guerra.

Javi Guerra és el futbolista que més està brillant en aquest inici. Va debutar al mes d'abril i dels últims deu partits, amb la permanència en joc, en va jugar deu i sis de titular. En aquesta lliga Baraja l'ha posat gairebé sempre d'inici i està a punt d'arribar als 1000 minuts a Primera Divisió.

Javi Guerra superant un rival amb el València CF
Javi Guerra jugant amb el València | Europa Press

El FC Barcelona vol pescar a Mestalla

A la direcció esportiva del Barça veuen a Javi Guerra un jugador de futur i diferent, perquè a més de la seva qualitat també destaca pel físic. Al València és el cervell del centre del camp, amb un talent increïble que li ha permès connectar molt bé amb Pepelu, però alhora té un gran recorregut. Abarca moltes zones del camp i també té arribada a l'àrea i bon colpeig.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies del BARÇA i del futbol a WhatsApp!

El que més sorprèn de Javi Guerra és la seva regularitat. Des que va debutar s'ha guanyat molt ràpidament la confiança del seu tècnic, i amb tot just 20 anys s'ha apoderat d'un lloc a l'onze sense baixar el nivell. Al FC Barcelona tenen informes seus molt favorables i agrada tant a Deco com a Xavi, però la gran pregunta és si té lloc actualment.

El preu de Javi Guerra espanta

A Mestalla s'han mogut bé per renovar Javi Guerra davant el seu bon debut a l'elit. Els valencianistes ja saben com funciona això i s'han avançat al múltiple interès de grans equips europeus. El del planter va allargar recentment el seu contracte fins al 2027 i la seva clàusula de sortida és de 100 milions.

Tot i això, al FC Barcelona saben que el València és un club venedor, i més encara amb Peter Lim. Caldrà veure quines són les intencions de Joan Laporta i que decideix fer el conjunt ché. A la seva mà està seguir desmantellant-se any rere any o aprofitar el moment per tornar a estar a dalt amb la seva gran generació de jugadors del planter.