Íñigo Martínez s'emporta les mans al capdavant en un entrenament amb el Futbol Club Barcelona

FUTBOL

Íñigo Martínez o un fitxatge de 1,5M€, el gran dubte del Barça

La direcció esportiva del club blaugrana té seriosos dubtes sobre la confecció de l'eix central de la defensa per al proper curs

Íñigo Martínez va arribar l'estiu passat al Barça amb l'objectiu de ser la veu de l'experiència a la defensa. Després d'una dècada defensant els colors de l'Athletic i la Reial Societat, el perfil complementava la joventut actual. A més, afegia un punt molt a favor: coneixement de LaLiga i suplent solvent a cost zero.

La realitat de la seva participació a les ordres de Xavi, però, és una altra. Iñigo Martínez no ha arribat ni als 1000 minuts i està sent totalment testimonial. A més, un noi de 17 anys com Pau Cubarsí els ha passat per davant a tothom a mitja temporada.

Ara al club hi ha un debat clar: què fer amb ell. Va signar fins al 2025 i té un any més de contracte, però no seria un problema buscar-li una sortida si ho creuen convenient. Ell és el primer que sap que té molt difícil jugar i, un cop complert el seu somni d'estar en equip top, podria rebaixar les expectatives.

Íñigo Martínez amb la pilota controlada durant un partit del FC Barcelona
Iñigo Martínez condueix la pilota | Europa Press

L'amenaça d'Iñigo Martínez

Deco té overbooking de centrals per al curs vinent, i dubta que amb quins quedar-se. Koundé, Christensen i Araújo són els importants, encara que algun podria sortir per generar ingressos. Pau Cubarsí és intocable, i a tot això faltaria el nom del quart central.

Aquest curs es va optar perquè aquest rol l'ocupés Iñigo Martínez, encara que entre les lesions i la irregularitat no hagi sortit del tot bé. De tota manera, valoren la seva trajectòria i no el descarten, encara que dubten entre mantenir-lo un curs més com a últim recurs o promocionar Mika Faye. El seu rendiment al Barça B és brutal, i promocionar-lo seria una manera de blindar-lo, però també de tallar-li la progressió.

Iñigo Martínez pot acceptar amb més gratitud la condició de suplent tenint en compte l'edat i el nivell que Mika Faye. Als seus 19 anys, és evident que ha de fer el salt al futbol professional, però necessita minuts. Si decideixen que competeixi per un lloc al primer equip, se li complicarà si no es marca un Pau Cubarsí.

Iñigo Martínez, condicionat

Tenint això en compte, el més probable seria que Mika Faye surti cedit. Han arribat moltes ofertes per ell, però en vista del seu potencial, no volen perdre la propietat sinó únicament prestar-ho perquè creixi. Va costar 1,5M€ i el seu valor de mercat actualment és de 5 milions segons Transfermarkt, encara que molts clubs han ofert quantitats superiors.

Si finalment Mika Faye acaba cedit, a Iñigo Martínez se li obririen les portes a seguir un any més al Barça i complir el contracte. Això sí, també cal tenir presents Eric García i Chadi Riad. És una incògnita el seu futur el curs que ve, però tots dos estan cedits i podrien tornar si Deco ho desitja.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: