L'entrenador alemany Hansi Flick, amb una foto de fons en què apareix el logotip del FC Barcelona, club al qual s'entrenarà després de la marxa de Xavi Hernández.
FUTBOL

Hansi Flick ve al Barça amb 3 fitxatges després de la decisió de Joan Laporta amb Xavi

L'alemany Hansi Flick és a la pole per convertir-se en el nou entrenador del Barça i arribaria amb 3 nous fitxatges

El Barça, amb Joan Laporta al capdavant, ha decidit prescindir dels serveis de Xavi i el seu relleu a la banqueta serà l'entrenador alemany Hansi Flick. Tot i que Joan Laporta va convèncer Xavi perquè reconsiderés la seva decisió i es quedés al Barça, ara ha fet un gir radical i vol destituir l'egarenc. Així ho ha pogut confirmar 'e-Notícies' a primera hora d'aquest mateix divendres i després de la primera informació publicada per RAC1 unes hores abans.

El motiu de l'enuig de Laporta és que, abans del partit contra l'Almeria, Xavi es va pronunciar sobre el futur del Barça deixant entreveure que, sense canvis estructurals, competir seria complicat. Joan Laporta va escoltar aquestes declaracions i va entrar en còlera, ja que anaven totalment en contra dels argmuments que el mateix Xavi va pronunciar per acabar de motivar el president. Així doncs, la decisió està presa i ara només falta veure quan s'executarà, encara que està previst que sigui després del xoc de Lliga contra el Rayo.

El substitut de Xavi serà l'entrenador alemany Hansi Flick, que feia uns quants mesos que planificava la seva arribada al Barça tot i que la situació amb l'egarenc era incerta. Joan Laporta vol tenir un entrenador experimentat i que, sobretot, consideri que amb la plantilla actual es pot competir per tot. Aquest darrer punt és molt important, ja que des del Barça reconeixen que acudir amb normalitat al mercat de fitxatges d'estiu sembla, ara mateix, una mica més aviat improbable.

Hansi Flick serà el substitut de Xavi: Joan Laporta confirma la seva arribada i la de 3 fitxatges

La decisió de Joan Laporta és definitiva i irrevocable, segons ha pogut contrastar aquest digital. Xavi no seguirà al capdavant del projecte culer i, per tant, el teutó Hansi Flick es farà càrrec de la plantilla del Barça. Hansi Flick està com a boig per convertir-se en el nou entrenador del Barça, però també té clar que venir a la ciutat comtal és un repte complicat i vol garanties.

I és que Hansi Flick, que actualment es troba sense equip, té la sensació que el seu pas pel Barça podria suposar un abans i un després a la seva carrera. Flick sap que ha perdut molt de crèdit i entén que, si fracassava al Barça, el seu prestigi quedaria molt deteriorat. Així, Hansi Flick acceptarà el repte de Joan Laporta, però exigeix 3 fitxatges vitals per arrencar la seva nova aventura a terres catalanes.

El president del club culer, Joan Laporta, ho entén a la perfecció, però també sap que acudir al proper mercat de fitxatges no serà una tasca senzilla, especialment per la situació econòmica. Així doncs, abans de tancar el fitxatge de Hansi Flick, Deco haurà de donar el vistiplau a una operació que es podria oficialitzar abans que s'acabi aquesta temporada.

Hansi Flick arribarà al Barça amb 3 fitxatges després de la decisió de Joan Laporta amb Xavi

Joan Laporta s'ha cansat de Xavi i la veritat és que, després d'algunes discussions i intercanvis de declaracions, la relació entre tots dos s'havia refredat i molt. Ara el president del Barça s'ha decidit mullar i apostarà per Hansi Flick, que ja ha demanat 3 fitxatges troncals per arrencar el seu nou projecte com a DT del Barça.

Les exigents condicions de Hansi Flick impliquen que el Barça, una vegada més, hagi de passar per caixa durant el proper mercat de fitxatges. Joan Laporta ho intentarà, però ja ha comunicat al DT alemany que la Masia haurà de ser la base del seu futur projecte com a entrenador del club català. Flick està disposat a acceptar, però ha demanat 3 fitxatges urgents per convertir-se en el nou entrenador del Barça l'any que ve.

Joan Laporta vol apostar per un entrenador que compleixi dues premisses molt bàsiques: exigència i experiència en les grans competicions, tant domèstiques com continentals. Hansi Flick, un entrenador molt dur i format a la moderna 'escola alemanya' que tant agrada a Joan Laporta, compleix aquests dos requisits, però també vol garanties. I aquestes garanties passen per fitxar i fitxar molt bé durant aquest proper mercat de fitxatges d'estiu, que pinta que serà apassionant a Can Barça.

En aquest sentit, Hansi Flick entén que caldrà reforçar, immediatament, 3 posicions una mica debilitades avui dia. L'entrenador alemany vol un pivot de nivell top mundial, un nou interior i un extrem que tingui capacitat de desbordament. I és que Hansi Flick hauria demanat les incorporacions de Kimmich, Wirtz i, si pot ser, Leroy Sané.

Són un total de 3 peces que Hansi Flick consideraria claus per començar a desenvolupar un projecte que Joan Laporta vol que, sigui com sigui, torni a ser competitiu i guanyador. La decisió del president del Barça és definitiva: Xavi no seguirà i el seu relleu, tret de nou gir radical, serà l'alemany Hansi Flick.

➡️ FC Barcelona ➡️ Futbol

Més notícies: